Dagboek van een hardloper

Het is na een week met daarin 73,7 trainingskilometers zaak om de draad weer op te pakken. Na een ietwat teleurstellende trimloop ( 10,3 km) in Makkum moet de focus weer richting het hoofddoel deze winterperiode. Namelijk het NK 10 km op zondag 11 februari in Schoorl.

Maandag 22 januari

Het is na een week met daarin 73,7 trainingskilometers zaak om de draad weer op te pakken. Na een ietwat teleurstellende trimloop ( 10,3 km) in Makkum moet de focus weer richting het hoofddoel deze winterperiode. Namelijk het NK 10 km op zondag 11 februari in Schoorl. Mijn gemiddelde snelheid lag afgelopen zaterdag op 3.25 min/km. Dit is veel te laag als je dit vergelijkt met eerdere winterlopen in Sneek waar ik de laatste keer een snelheid van 3.21 min/km haalde. Nog altijd te langzaam voor mijn wenstijd (32.45 min) voor het NK, maar er zijn nog drie weken te gaan om de laatste dingen te finetunen. De loopweek op deze maandag gestart met een rustige loslooptraining voor de baantraining van dinsdag. Zes kilometer op een gemiddeld tempo van 4.07 min/km. Wat soepel aanvoelde.

Dinsdag 23 januari

In de avond na een lange werkdag een heerlijke baantraining kunnen afwerken. Er stonden 200,300 en 400 metertjes op het programma. De omvang van deze training was 13,5 km waarvan 5,0 intervalkilometers. Zo ging de snelste 200 meter in 2.41 min/km. De andere tempo’s tijdens de intervallen lagen zo rond de 2.53-3.07 min/km.

Rust is ook training!

Woensdag 24 januari

Misschien wel een van de belangrijkste dagen van een hardloper zijn rustdagen. Je geeft tijdens deze dagen je lichaam tijd  om te herstellen van de inspanningen van de afgelopen dagen en daarnaast ben je weer opgeladen voor de trainingen die nog zullen komen. Vaak geeft een rustdag bij mij wel een vreemd gevoel. Je wilt graag iets doen, maar je hoeft niets terwijl je barst van de energie. Toch is rust ook training.

Donderdag 25 januari

Dit is altijd een avond waarbij er lange tempoblokken samen met mijn loopmaatjes van AV Lionitas op het programma staan. Op deze avond werd er redelijk pittig door een ieder getraind. 3 x 14′ op tempo waarvan de laatste 4′ op het gewenste 10 kilometertempo mocht worden gelopen. Hierin slaagde ik wonderwel. Zo ging het eerste blokje de laatste 4′ op tempo 3.19 min/km en waren de andere twee blokjes van een vergelijkbare snelheid. Hier was ik blij mee. Totale omvang 18,0 kilometer.

Vrijdag 26 januari

Rust!

Het is mooi als theorie en praktijk samenkomen!

Zaterdag 27 januari

Rond een uur of elf van huis vertrokken voor een lange intervaltraining. 3 x 2000m + 1 x 1000m. Het waaide behoorlijk, maar op een gegeven moment toch maar begonnen met de intervallen. Intentie was om elke interval iets harder te gaan lopen. Als de theorie en praktijk dan samenkomen en blijken te kloppen dan kan ik niets anders zeggen dan dat deze training een feest was voor mij vandaag. Rustige start in 6.56 , daarna 6.52 en 6.45 en het duizendje ging in 3.19 min/km. Met in – en uitlopen uiteindelijk 19,0 km gelopen vandaag. Ik ga vaak vergelijken. Wat nu als ik deze benen een week eerder in Makkum gehad zou hebben? Anyway over twee weken mag ik shinen.

Zondag 28 januari

De week gaat morgen worden afgesloten met een lange duurloop van 23,5 km waardoor het kilometeraantal op 80,0 km komt. Overall ben ik zeer tevreden op welke manier de weg naar het NK verloopt. Ik ben pijnvrij en kan lekker trainen wat het belangrijkste is. Wordt vervolgd……

Jen

Jen

Hi, mijn naam is Jennifer Jessica. Ik ben moeder van 2 jongens. Djenro Sky (10) & Fender River (bijna 2) In 2014 ben ik begonnen met vloggen op Youtube Channel: Blackbeautylifestyle. Nooit verwacht dat het me zoveel zou brengen. Ik ben auteur van het: Surinaams koken met Jen kookboek. Eind 2018 lanceerde ik mijn eerste kookboek. Op deze site en www.surinaamskokenmetjen.nl blog ik. Verder help ik bedrijven, artiesten en merken opweg. Ik neem jullie graag mee in mijn wereld als ambitieuze moeder. Ik wens jullie heel veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On Youtube