Gratis hamburgers met Kerst

Gratis hamburgers met Kerst

Met de uitgedeelde vouchers kunnen daklozen en thuislozen een heerlijke hamburger met friet inclusief een drankje ophalen op kerstavond dinsdag 24 december of op eerste – en tweede Kerstdag. Met deze actie wil de Burger Bar iets terugdoen voor de maatschappij en er tevens voor zorgen dat niemand wordt overgeslagen tijdens Kerst.

Oprichter Yuval Alkobi vindt het belangrijk om met zijn burgerrestaurant iets terug doen voor de stad Amsterdam:

“We willen graag laten zien dat we in verbinding staan met de gemeenschap. Kerstmis is de tijd van het jaar waarin iedereen voor elkaar klaar staat en mensen iets terug doen voor de omgeving. De perfecte periode om te laten zien dat de BurgerBar ook klaarstaat voor de gemeenschap. Iedereen moet kunnen genieten van een lekkere maaltijd tijdens de kerstdagen. Daarom hebben we ervoor gekozen om de dak- en thuislozen in Amsterdam een steuntje in de rug te geven. Dit doen we door 500 vouchers voor een gratis burgermaaltijd uit te delen via het Leger des Heils.”

Voor elke dak- en thuisloze een burger met kerst
Dit is niet het eerste jaar dat de Burger Bar zich met kerst inzet voor de dak- en thuislozen in Amsterdam. Vorig jaar zijn ze voor het eerst gestart met het uitdelen van gratis burgers via het Leger des Heils. Op de locatie aan de Warmoesstraat werden toen honderd vouchers uitgedeeld die op 24, 25 en 26 december 2018 ingeleverd konden worden voor een heerlijke burger. Die actie was een groot succes. In navolging daarvan heeft de Burger Bar besloten om het dit jaar groter aan te pakken en ervoor te zorgen dat elke dak- en thuisloze in Amsterdam een gratis burger kan ophalen met kerst. Daarom worden er in samenwerking met het Leger des Heils in de dagen voor Kerst 500 vouchers uitgedeeld bij diverse vestigingen in de stad.

Burger Bar
Burger Bar groep is een populaire ‘burgerbar’ in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en sinds kort zelfs in Bordeaux, Frankrijk. In 2007 openden de oprichters van Burger Bar hun eerste vestiging in Amsterdam. Inmiddels zijn er in totaal zeven Burger Bar-vestigingen.

Achtste vestiging

De achtste vestiging wordt in voorjaar 2020 geopend. Burger Bar is ontstaan vanuit het concept van de ‘originele’ hamburger, die bestond uit goed vlees, vers brood, verse groenten en niet een te overheersende saus.

Oprichters

De oprichters willen met Burger Bar de originele hamburger terugbrengen door de focus te leggen op het vlees. Doordat Burger Bar uitsluitend gebruikmaakt van vers rundvlees, van rundrassen die bekend staan om hun lekkere en unieke smaak (zoals Angus en Wagyu), heeft het vlees geen verdere toevoegingen nodig. 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *