Mee met Mandy & Jen naar het persevent van Tom-Du!

Op 17 januari 2017 waren wij uitgenodigd door PR4kids om aan te schuiven voor het Tom-Du event.

Tom-Du is hét Nederlandse kinderkledingmerk van Nederland!

De nieuwe zomercollectie was binnen en die mochten wij zien!

Joppe| 21,95
Hidde|32,95
Frauke|17,95
Frauke|17,95
Ezra|21,95
Ezra|21,95
Wat en wie is Tom-Du?
Tom-Du is opgericht door Ingrid Lagendijk.
Ingrid stond vroeger op de Albert Kuijp markt met b-keuze spijkerbroeken om een extra centje bij te verdienen. Echter was zij ook een studie begonnen en uiteindelijk vanuit haar studie werkzaam in het ziekenhuis.
Tijdens deze werkperiode in het ziekenhuis en inmiddels moeder van twee zoontjes geworden merkte zij dat haar hart toch lag bij het verkopen van kleding. Zij heeft toen de stap durven maken om weer terug de markt op te gaan om jongens kleding te verkopen.
Hier lag haar interesse omdat zij zelf twee jongens had en in die tijd merkte dat er weinig variatie was m.b.t jongenskleding.
Sivar|23,95
Sivar|23,95

 

Vanuit hier is zij zelf gaan ontwerpen en liet zij haar eigen kleding maken met daarbij als haar kenmerk een bretons streepje.
Bij de verkoop op de markt merkte zij al snel dat er een zeer grote interesse was in haar kleding (ze kon vaak niet eens haar marktkraam oprichten want dan was ze al uitverkocht).
Het succes van haar eigen kleding was van start gegaan!
Winkeliers wilde kleding bij haar inkopen maar in plaats daarvan koos zij ervoor om haar kleding te verkopen via kledingparty´s.
Haar kledingnaam vormde zij van de namen van haar twee zonen, Thomas (Tom) en Dustin (Du).
Dit is inmiddels 25 jaar geleden en mag Ingrid zich een van de grootste kledingmerken noemen van Nederland.
Ik durf met volledige overtuiging te zeggen dat zij zo succesvol geworden is door de manier waarop zij haar bedrijf heeft neergezet.
Door kledingparty´s alleen zou ze het niet redden om zich volledig te onderscheiden. Maar wel met de manier waarop deze party´s gegeven worden.
Zij hebben zelf als motto ´Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg´
Er heerst heel veel bescheidenheid bij alle werkers binnen het bedrijf maar wat voornamelijk te zien en te voelen is, is dat iedereen het met passie doet. Zo brengen zij het ook over, je wordt continu geënthousiasmeerd. Naar elke kledingparty die ze gaan wordt er iets lekkers mee genomen.
Ingrid startte hiermee door altijd een lekker appeltaartje mee te brengen. Ook de consulentes werkzaam voor Tom-Du doen dit wanneer zij naar een party gaan. Ze geven aan er echt een feestje ervan te willen maken.

 

 

Je als gastvrouw het gevoel willen geven dat je een gezellig avondje met je vriendinnen bij kan kletsen onder het genot van een wijntje en iets lekkers én natuurlijk super leuke kleding.
Daarbij vooral niet de druk willen leggen op de verkoop. Daar ligt dan ook de kracht van de consulente die de kleding toont. Ook deze middag bij de bloggers die waren uitgenodigd voor het evenement kwamen de aah´s en oeh´s tijdens het showen van de nieuwe zomercollectie.
Leuk was te ondervinden dat de één super enthousiast werd van een rokje en de ander juist weer van een shirtje. Maar zo waren er ook de ´toppers´ die duidelijk dan door iedereen geliefd werden.
Zo waren er meisjes mama´s, jongens mama´s maar ook mama´s van beide.
Verschillende soorten stylen van de collectie met daarbij verschillende soorten smaken bij de mama´s wat maakte dat er voor ieder wat wils is.
Door de grote vraag voor de kleding was de productie niet meer haalbaar in Nederland en is zij vanuit Turkije gaan produceren.
Zij was in contact gekomen met een oudere man die een fabriek had maar eigenlijk al met pensioen was.
Echter besloot hij zijn fabriek weer te openen voor haar. Na zijn overlijden in 2009 heeft Ingrid zelf de fabriek overgenomen en is zij nu ook hier al 17 jaar eigenaresse van.
Er zijn meerdere voordelen van het hebben van een eigen fabriek waaronder dat ze hun eigen prijzen kunnen vaststellen.
Kwaliteit staat wel centraal binnen Tom-Du.
Er wordt liever wat meer geld aan de producten uitgegeven dan minder om er zo voor te kunnen zorgen dat de kwaliteit hoog blijft.
Er worden 700 items gemaakt maar mocht het zo zijn dat daar nog 500 extra van moeten komen dan kan dat omdat het allemaal uit eigen fabriek kan komen. Daarbij willen ze wel voorkomen dat niet heel Nederland in hetzelfde zal lopen en hebben ze op ´best verkochte´ items wel een stop. Want daarin blijft het ook leuk dat je je kindje kan aankleden met unieke kledingstukken.
Fara|24,95
Fara|24,95
Klantvriendelijkheid staat bij Tom-Du centraal.
Zo zijn zij er van verzekerd dat zij zeer goede kwaliteit bieden maar mocht er toch een ´klacht´zijn over een bepaald kledingstuk kan deze zo geruild worden. Ook zijn er geen agressieve verkooptechnieken of bepaalde methodes om de verkoop te stimuleren (zoals punten sparen bij uitgave van een bepaald bedrag).
Hierdoor kent Tom-Du vele trouwe klanten die iedere 2 jaar een party geven voor de zomer en wintercollectie.
Veel klanten gaan vanaf de begin maat tot eind maat mee.
Inmiddels zijn er 150 consulentes in Nederland en 20 consulentes in België werkzaam voor Tom-Du.
Ook de zus van Ingrid is werkzaam bij Tom-Du en is de brein achter de nieuwste modetrends. De party´s worden veelal op doordeweekse avonden gegeven.
De consulente komt bij de gastvrouw thuis en laat de nieuwe collectie zien onder het genot van vooral veel gezelligheid, een wijntje of theetje en iets lekkers!
Ook neemt zij de SALE collectie mee van de vorige collectie zodat er niet alleen voor ieders smaak wat aangeboden kan worden maar ook voor ieders budget.
De kledingmaten lopen van 80/86 tot en met 182. Tijdens de party worden er verschillende outfits in verschillende maten laten zien. Niet alle maten zijn meegenomen maar alles kan in elke maat besteld worden.
Het extra bijbestellen wordt dan naar de gastvrouw toegezonden zodat die het aan haar vriendin kan geven. Het merendeel van de kleding zit zo rond de 20 euro maar boven de 40 euro komen de prijzen niet.
Wat mij voornamelijk enthousiast heeft gemaakt over het merk is de vrouw en de kleine details erachter.
Allereerst zijn de twee zussen die zo ontzettend succesvol zijn integer en bescheiden en staan zo met hun beiden benen op de grond.
De kledingstukken die zij maken zijn allemaal op elkaar afgestemd en kunnen door en met elkaar gecombineerd worden.
Maar niet alleen dat de kledingstukken krijgen allemaal een naam in plaats van een nummer.
Zo worden de kledingstukken vernoemd naar de kinderen van de consulentes werkzaam binnen Tom-Du.
De kinderen in de folders en op de website die de kleding showen, zijn de kinderen van familie, vrienden of de consulentes. Ik vond dat zo bijzonder om te horen. Over alles is nagedacht en in alles zit zoveel gevoel wat het hele concept ook zo warm maakt en je gevoel krijgt om deel te nemen aan een grote familie. Ook worden de kledingstukken die niet meer verkocht worden (ook niet tijdens de SALE) gedoneerd aan een weeshuis in Roemenië.
Niets gaat hierdoor verloren.
Ik was echt heel erg onder de indruk van deze bijzondere ochtend maar vooral van het bedrijf en de bijzondere vrouw hierachter.
Mocht je geïnteresseerd zijn geraakt en zou je graag een Party willen geven, raad ik je aan om zeker even een kijkje te nemen op de website van Tom-Du. Weet daarbij dat het kopen van de kleding niet via de website kan en dus alleen via een Party.
Thijs|18,95
Thijs|18,95

 

Zie je leuke kledingstukken die je graag wilt hebben kan je contact opnemen met een consulente die een party voor je kan organiseren maar denk je ik kan of wil dat echt niet dan bestaat er ook altijd nog de mogelijkheid dat je een online wishlist kan invullen met de kledingstukken die je graag wilt hebben en deze door kan geven aan een consulente.

Voor meer informatie en natuurlijk de collectie, klik dan hier!

Volg MANDY – MommyANDFashionable via Instagram!

Geef een reactie