Print Recipe
Surinaamse pasteitjes met kip
Surinaamse pasteitjes zijn op elk Surinaams feestje wel te vinden. Als dit nou met bladerdeeg is of zelfgemaakte deeg. Kenmerkend aan de pasteitjes is het gebruik van Picalilly. Het is mogelijk om grote pasteitjes te maken maar ook kleiner. Dit recept is Airfryer-proof en gemaakt met bladerdeeg. Op het moment dat je wat meer tijd hebt is zelfgemaakt deeg zeker aan te raden.
Servings
Ingredients
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Verwarm je oven voor op 200 graden en kook het kipfilet uit.
  2. Kook 2 eieren.
  3. Snijd de zilveruitjes in partjes van 4.
  4. Laat de doperwten en wortels uitlekken in een vergiet.
  5. Snijd de wortels in stukjes.
  6. Doe een scheut olijfolie in een wok.
  7. Doe de gesneden uien, knoflook, en tot slot de uitgeplozen kip erbij.
  8. Roerbak het geheel en breng het op smaak met een maggiblokje en 2 a 3 eetlepels piccalilly (naar smaak)
  9. Kluts een ei.
  10. Haal het deeg uit de verpakking en snijd deze door de helft.
  11. Doe een eetlepel vulling in het midden en duw de pasteitjes dicht met een vork.
  12. Smeer het geklutste ei over de pasteitjes en leg ze op bakpapier.
  13. Plaats het bakpapier met de pasteitjes op een rooster en bak je pasteitjes gedurende 12-15 minuten af.
  14. Airfryer tot je beschikking? Bak ze dan in de airfryer!
Recipe Notes

Trek in pasteitjes met vis? Vervang dan de vulling door bakkeljauw. Op de site van Surinaams koken met Jen is het bakkeljauw recept te vinden!