Sardientjes op z’n Surinaams

Surinaamse Sardientjes Recept

Sardien is een vissoort dat je veelzijdig kunt gebruiken.

Iets dat je wat mij betreft gewoon standaard op voorraad in je keukenkastje moet hebben, een blik Sardientjes.

Zo heb je ook op een zondag wat in huis om een lekkere lunch of maaltijd te maken.

Wil je er helemaal zeker van zijn voldoende op voorraad te hebben?

Schaf dan ook de welbekende Morjon Surinaamse sardientjes in tomatensaus aan.

Ik gebruik graag deze Sardientjes in tomatensaus voor mijn Surinaamse Sardien-recepten in tomatensaus. Een ander merk is ook mogelijk.

Sardientjes in tomatensaus zijn heerlijk bij een Surinaams rijst-gerecht en Surinaamse groenten.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan: Sardientjes met rijst en doperwten en wortels of sardientjes met rijst en Paksoi


Liever een tussendoortje/toast

Ook dan maak je simpel sardientjes op z’n Surinaams. Hiervoor gebruik je ook sardientjes in blik maar zonder tomatensaus.

Door de juiste specerijen en kruiden te gebruiken, maak jij een Surinaamse maaltijd met boodschappen die je gewoon bij de buurt-super haalt!

In dit artikel deel ik 2 verschillende maar makkelijke recepten zodat je thuis zelf op een heerlijke manier, sardientjes maakt.

Sardientjes op brood of  Toast

Benodigdheden:

  1. 1 blik sardientjes in olie
  2. 1 ui
  3. 1 teentje knoflook
  4. Selderij
  5. 2 eetlepels Mayonaise of Halvanaise

Bereidingswijze

  1. Snijd de sardientjes open en haal de graat eruit
  2. Schil een ui en versnipper deze
  3. Snijd het teentje knoflook in stukjes
  4. Snijd de selderij reepjes
  5. Plaats alles in een kom en prak de sardientjes, het ui, selderij en knoflook fijn.
  6. Zout en peper naar smaak toevoegen (1 maggieblokje i.p.v. zout is ook mogelijk)

Serveren op brood of op een toast

Njang Switie

Surinaamse Recepten By Jen

 

Sardien koekjes

Benodigdheden:

  1. 2 Aardappelen
  2. 1 blik sardientjes in olie
  3. broodkruimels / paneermeel
  4. 1 ui
  5. 1 ei
  6. 1 takje selderij
  7. 2 teentjes knoflook
  8. Peper
  9. Zout of een Maggieblokje
  10. Olijfolie

 

Bereidingswijze:

  1. Kook 2 aardappelen
  2. Snijd de sardientjes open en haal de graat eruit
  3. Schil een ui en versnipper deze
  4. Snijd de blaadjes selderij in stukjes.
  5. Snijd het teentje knoflook ook in stukjes
  6. Plaats alles in een kom.
  7. Haal de aardappelen uit de pan zodra deze gaar zijn en plaats deze ook in de kom.
  8. Prak en meng alles samen.
  9. Voeg een ei toe
  10. Peper en zout of peper en een maggieblokje toevoegen naar smaak.
  11. Doe wat broodkruimels op een bord.
  12. Maak bolletjes, rol de sardien-bolletjes door broodkruimels
  13. Druk de bolletjes een beetje plat. Als ze heel droog zijn, doe er dan een beetje olie van de Sardientjes.
  14. Bak de koekjes goudbruin in olijfolie

 

De koekjes zijn heerlijk als lunch en helemaal KIDSPROOF

Njang Switie


Weetjes

  1. Sardientjes zijn Rijk aan Omega 3
  2. Sardientjes in blik zijn kant en klaar voor gebruik.
  3. Aanwezige schubben verwijder je simpel door het met een aardappelschilmesje weg te schrapen.
  4. De sardine (sardina pilchardus) is de grootste onder de kleine vissen. Het is duidelijk te zien aan de zilvergrijze kleur dat hij familie is van de haring.

 

 

Hi, Mijn naam is Jennifer In 2014 ben ik begonnen met vloggen op Youtube Channel: Blackbeautylifestyle. 2 jaar later hou ik mij bezig met diverse leuke merken, projecten maar ook met deze Blog. Ik neem jullie graag mee in mijn wereld als Moeder, Blogger/Vlogger. Ik wens jullie heel veel leesplezier
Posts created 178

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type uw zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On Youtube