Wie is Jen?

Jennifer Jessica, meestal Jen genoemd, werd 30 jaar geleden geboren in Paramaribo.

Ze woonde er 1 jaar en kwam in 1988 naar Nederland.

In Amsterdam studeerde ze Human Resource Management aan de Amsterdamse Hogeschool, nadat ze haar studie Kunst, Cultuur & Amusement aan het Roc in Amsterdam had afgerond.

Jennifer heeft zeker niet stil gezeten.

Van 2002 tot 2005 werkte ze bij ‘Hollands Glorie casting‘, waar ze figuranten boekte voor speelfilms en commercials zoals: Baantjer, Dreft en de Staatsloterij.

Eveneens werkte ze er als set-begeleider, waar ze verantwoordelijk was voor de organisatie van de draaidagen en de terugkoppeling naar opdrachtgevers en leidinggevenden.

Daarnaast werkte ze voor het kledingmerk ‘Turnover’ als scout van opkomende modellen.

Bij ‘Minerva Bioscopen’ werkte ze als horecamedewerkster en organisator van de ‘Kids movie clubdagen’.

Bij diverse wijkcentra organiseerde, bedacht en gaf ze Theaterworskhops voor kinderen.

 

Als docent drama gaf Jen van 2002 tot 2005 les aan diverse basisscholen van groep 1 tot en met 6. Daarnaast verzorgde ze theatervoorstellingen op diversen stranden in Noord-Holland.

Ze werkte een aantal jaar bij ‘World Wide Bookers / Hotelwaardecheque’, in de functie van Supervisor en gaf er leiding aan 20 werknemers.

 

Van 2005 tot en met 2007 werkte ze bij ‘Clingendeal Media Group’ in de functie van Media Adviseur.

Het was haar taak om advertentieruimte op zuilen te verkopen binnen gemeenten, bij zwembaden, op parkeerterreinen en sociale werkplaatsen.

 

In 2007 /2008 deed Jen de PR voor het Portugese Concern Parfois en haalde tassen, sieraden en accessoires naar Nederland om het merk onder de aandacht te brengen bij Nederlandse winkels en concerns.

Voor ‘Celeb’ werkte Jen van 2008 tot 2015 als Brandmanager en verzorgde er de Public Relations, ze ontwikkelde en verkocht strategieën voor klanten, en realiseerde nieuwe ontwerpen voor deze sieradenlijn. Daarnaast hielp ze met de implementatie van de website, ging op zoek naar nieuwe trends en schreef verkooppunten aan. Maar ook  coachte ze de organisatoren voor ‘Miss Avantgarde Nederland’ en ontwikkelde ze voor hen PR strategieën.

 

 

 

 

 

 

 

 

Op Youtube begon het vloggen voor haar ooit als hobby.

Al snel werd Jennifer populair met het Youtube-channel: Blackbeautylifestyle & By Jen.

Jennifer houdt van koken en wil graag zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met de Surinaamse keuken. Zo kwam ze op het idee om Surinaamse lekkernijen en gerechten te vloggen op Youtube.

 

Vanuit haar eigen ervaring startte ze haar bedrijf ‘By Jen’, waar ze masterclasses geeft aan opkomende bloggers, vloggers en online influencers.

Tevens werkt ze PR strategieën voor hen uit als PR manager, organiseert ze pers-events en ontwikkelt ze concepten op het gebied van: Food, Beauty, Fashion & lifestyle.

 

Enkele opdrachtgevers van haar zijn: Benefit Cosmetics, Divine Sensation, Eyewish Opticien, Lancia, LPG Endermologie, Wehkamp.nl, Just Nuts, H&M, Loverock, Sascha Cosmetics, Black Opal.

 

Jennifer is een sociale, commerciële, gemotiveerde, accurate, integere, creatieve en leergierige vrouw. The Sky is the limit! Ze bruist van de energie en de ideeën.

Jen wil graag mensen op basis van haar ervaringen verder helpen.

 

Ze is op haar best als ze op zakelijk hoog niveau mag consulteren en concepten mag uitwerken.

 

News: Naast de wekelijkse blogs & vlogs die verschijnen op de site: by-jen.nl, is By Jen ook te boeken voor:

  1. Workshops | Hoe blog ik? / Hoe vlog ik?
  2. Pimp my account
  3. Social Media 4 Kidz!
  4. Drama lessen
  5. Masterclasses
  6. Lezingen

Het ondersteunen en adviseren van artiesten behoort ook tot jaar portfolio.

Denk hierbij aan het inpluggen van Social Media.

 

Meer informatie en boekingen?

Stuur dan een mail naar: info@by-jen.nl

Voor meer informatie kijk op www.by-jen.nl / youtube: blackbeauytylifestyle 


Surinaams koken met Jen, haar eerste kookboek is op 29 september 2018 op feestelijke wijze gelanceerd in Amsterdam.

Surinaams koken met Jen is het eerste boek van Jennifer Jessica (Paramaribo – 1987), ook wel Jen genoemd.

In dit kookboek laat ze zien hoe je binnen een handomdraai een lekkere Surinaamse maaltijd op tafel zet met recepten zoals Pom, Roti ,Pasteitjes en Maïzenakoekjes.

Met haar compleet Surinaams weekmenu (wel of niet airfryer-proof) zet je elke dag iets lekkers op tafel, zoals Spicy Massala Spitskool, een snel en hip gerecht. Duidelijk wordt dat iedereen een Kukru(keuken) prins(es) kan zijn. Jen is er zo een en ze blogt op haar site: www.by-jen.nl (meer dan 140.000 bezoekers dagelijkse bezoekers).

Ze leerde het koken van haar oma en heeft een grote passie voor de Surinaamse keuken ontwikkeld. Haar recepten worden door velen zeer gewaardeerd.

Nu met een rijk en prachtig geïllustreerd boek dat je prikkelt om meteen met de gerechten aan de slag te gaan.Haar uitleg is op een eenvoudig navolgbare wijze beschreven en de informatie over of iets wel of niet geschikt is voor de airfryer is een noviteit.

 

 

   Cover Surinaams koken met Jen

Surinaams koken met Jen, Surinaamse kookworkshops

Share