Zaterdag 29 september 2018

Deze dag stond voor Jennifer Jessica en haar aanhang al een tijdje rood omcirkeld in haar agenda.

Na maanden van voorbereiding was het dan eindelijk zover. Haar eerste boek kwam op de markt en werd gelanceerd in het Amsterdamse Flavour Town.

Deze schitterende locatie matcht goed met haar boek want de Surinaams – Nederlandse blogger/vlogger/influencer gaat vanaf vandaag ook officiëel als schrijver door het leven van het boek ‘Surinaams koken met Jen”.

Het kookboek werd gelanceerd in de Nederlandse hoofdstad omdat deze het meest geschikt is om haar aanhang bij elkaar te brengen.

 

Host Sonja Silva opende de boeklancering in Flavour Town. De voormalige VJ van TMF is tegenwoordig te boeken als gastvrouw voor congressen en bijeenkomsten in de showbusiness. Ze had enkele mooie, lieve woorden over voor Jennifer Jessica. Door haar vriendelijke, vrolijke en open manier van presenteren zette zij de toon voor de rest van de middag. De dochter van een Nederlandse moeder en een Kaapverdiaanse vader was zelfverzekerd, kundig en rustig waardoor de start van de boeklancering heel professioneel was.

Raúl Neijhorst was deze dag de eregast van Jennifer Jessica. Sonja Silva stelde hem vragen over zijn boeken: Suriname Beken(d)t.

 

Hierna was het de beurt aan Jennifer Jessica zelf. Ze vertelde op een leuke, vrolijke manier hoe haar eerste boek tot stand was gekomen. Ze nam het aanwezig publiek mee naar haar twijfels, deadlines en andere overpeinzingen. Ze vertelde dat ze zichzelf regelmatig de vraag had gesteld: waar ben ik in vredesnaam mee begonnen? Ook ventileerde Jennifer Jessica dat ze steeds weer nieuwe energie kreeg toen zij met het boek bezig was. Ze vertelde over het boek in eigen beheer uitgeven en waarom ze voor deze vorm van onafhankelijkheid koos. Daarnaast werd verteld hoe het moederschap met twee kinderen te combineren viel met het schrijven van het boek. De avonduren waren vaak vrienden van Jessica want tijdens deze uren had zij tijd om aan het boek te werken.

Samenwerken

Wat ook steeds terugkeerde tijdens de boeklancering was het woord samenwerken. Alhoewel Jennifer Jessica het liefst onafhankelijk te werk gaat zoekt ze als schrijver ook graag de commerciële kant op om merken en producten van gerenommeerde bedrijven in the picture te zetten. Zo mochten de mannen van de Goudwinkel kort hun bijdrage voor de goodiebags toelichten. Ook werden bedrijven als: Blezzi, Swiet Moffo, Lufo prominent door Jennifer Jessica benoemd en bedankt voor hun vrijgevigheid voor de goodiebags. Zonder deze bedrijven die belangeloos hun merken beschikbaar stellen was het samenstellen van de goodiebags die de aanwezige gasten na afloop kregen niet mogelijk geweest.

Eerste boek

Het eerste boek werd uitgereikt aan eregast Raul Nijehorst. Hij stimuleert mensen van Surinaamse afkomst om te gaan schrijven en aangezien hij zelf ook een zeer succesvol boek heeft uitgegeven leek het Jennifer Jessica het leuk om hem het eerste exemplaar te overhandigen. Suriname beken(d)t

Inwendige mens

Voor de inwendige mens werd in het vervolg van de boeklancering ook goed gezorgd. Oscar Vyent en zijn team serveerde heerlijke Surinaamse bloed en vleesworst.

Er konden heerlijke koekjes (lieve Hugo bakkerij) en broodjes worden gegeten welke geserveerd werden door de dames van Surinaams koken met Jen.

Blezzi en Fernandes zorgden voor heerlijke drankjes die een perfecte match bleken te zijn met de andere lekkernijen die in de loop van de middag de revue passeerden. Zo stelde Lufo heerlijk Surinaams beleg beschikbaar, Brown & Serve de broodjes en was dit een product om van te watertanden, heerlijk!

Social Media

Ook was er gedurende het middagprogramma wat hoofdzakelijk bestond uit lekker eten, drinken en kletsen alle gelegenheid om met Jennifer Jessica op de foto te gaan. Ze had een heus fotoframe geregeld met daarop een sticker van haar Instagrampagina ‘Surinaams koken met Jen’. Bijna alle volgers, vloggers, vrienden, bloggers en familieleden wilden graag met Jen op de foto. De hoofdpersoon van de middag straalde als nooit tevoren met de aandacht die ze kreeg en die ze verdiende na maanden van hard werken.

 

Goodiebags

Alle gasten gingen naar huis met een goed gevulde goodiebag. In deze goodiebags waren verschillende producten te vinden van: Swiet Moffo, Lufo, De goudwinkel, Chan’s. In alle tassen werden er namaak goudklompjes verstopt door de goudwinkel. 1 goodiebag had een diamant waarmee de winnaar een ring met diamant af mag halen bij de goudwinkel.

De gasten gingen zelfs naar huis met een emmer bananen chips van Sodiro chips.

 

 

Verkoop

Surinaams koken met Jen is vanaf heden overal te koop. Het boek is te koop bij de betere boekenwinkels zoals: Bruna en AKO.

Ook is hij online te bestellen op bruna.nl , ako.nl en bol.com.

Twee dagen na de boeklancering waren alle boeken bij bol.com uitverkocht. Inmiddels is de verkoop hervat.

Het boek staat vol met heerlijke authentieke Surinaamse gerechten. In het boek staan niet alleen hoofdgerechten, maar ook voorgerechten en tussendoortjes die makkelijk te bereiden zijn. Ook is er gedacht aan de Airfryer. Er zijn gerechten die speciaal geschikt zijn voor de airfryer. Het boek is van Jennifer Jessica voor iedereen. Het boek leest makkelijk weg, omdat de recepten kort en bondig zijn geschreven. Iedereen kan een keukenprins – of prinses zijn.