Gevulde paprika met bloemkoolrijst en citroen
Ingrediënten
- 1 bloemkool (ongeveer 500g)
- rasp van 1 citroen
- 2tl gedroogde oregano
- 2tl gedroogde basilicum
- zout en peper
- 400g spinazie, goed gewassen en uitgelekt
- 150g kleine tomaatjes, in kleine blokjes
- 4 paprika’s, kapje eraf en zaadlijst verwijderd
- beetje olijfolie
Verder nodig
- Ovenschaal – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)
Bereiding
Een trendy gevulde paprika met rijst van bloemkool in plaats van gewone rijst. Een verrassende smaakcombinatie door het zoete van de paprika en het frisse van de citroen. En ook heel fijn, in zijn geheel voor te bereiden!
- Snijd de onderkant van de bloemkool af en rasp op een grove rasp de bloemkool tot rijst, de stronkjes houd je uiteindelijk over. Een bloemkool van deze grootte levert ongeveer 300g bloemkoolrijst op. Breng de bloemkoolrijst op smaak met de citroenrasp, oregano, basilicum, zout en peper.
- Verhit een hapjespan en laat de spinazie daar, op hoog vuur, in 2-3 minuten slinken. In de laatste minuut de tomaatblokjes erbij. Dan de spinazie en tomaatjes overhevelen naar een zeef en duw in de zeef zoveel mogelijk van het vocht uit de spinazie en tomaatjes. Snijd de spinazie daarna grof.
- Vul de paprika’s met de uitgeknepen spinazie en tomaatjes en met de bloemkoolrijst. Kapje op de paprika. Heb je nog bloemkoolrijst over verdeel dit dan in de ovenschaal. Besprenkel alles met wat olijfolie. Tot dit punt kun je het gerecht in zijn geheel voorbereiden.
- Zet tot slot (of op de avond dat je het eet) de ovenschaal 15 minuten in de voorverwarmde oven en klaar ben je!
Gevulde paprika met chili en gegrilde ananas
Ingrediënten
- 1 gele paprika, in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngehakt250g rundergehakt
- 150g ananas
- 100g mais (uit blik)
- 2 blikjes bonenmix (à 160g)
- 1 pot milde tacosaus (à 230g)
- versgemalen zwarte peper & zout
- optioneel: snufje cayennepeper
- handje nachochips (naturel)
- 100g geraspte kaas
- 4 paprika’s om te vullen
Verder nodig
- ovenschaal – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)
Bereiding
Gevulde paprika smaakt in de zomer éxtra lekker als je de ananas voordat je ‘m toevoegt kort grilt op de barbecue of grillpan. Doe dit ook met de gehalveerde paprika’s zelf en je weet niet wat je proeft!
- Verhit een hapjespan met een klein beetje olie en bak hierin de ui, paprika en knoflook, op matig vuur, 5 minuten in aan. Gehakt erbij, vuur iets hoger, en het gehakt rul bakken. Voeg mais, bonenmix en tacosaus toe en verwarm mee.
- Wil je je gevulde paprika wat extra’s geven grill ze dan voor je ze vult op een hete barbecue of grillpan. Dit geeft niet alleen mooie grilstrepen aan je paprika, maar ook extra smaak. Doe hetzelfde met de ananas, die door het grillen ook nog karamelliseert.
- Snijd de (gegrilde) ananas in blokjes en voeg als laatste toe aan de chili. Breng op smaak met zout en peper. Wil je iets meer pit dan nog een snufje cayennepeper. Vul de paprika’s, leg ze in de ovenschaal en verkruimel de nachochips erover heen. Tot slot nog wat geraspte kaas en dan nog 15-20 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten en de paprika door en door warm is.