Volg de bootcamp en finale via de live stream op Facebook en op www.elitemodellook.com

17 NOVEMBER 2016, AMSTERDAM
’s Wereld meest vooraanstaande modellenbureau Elite kondigt de 33ste editie van de Elite Model Look World Final aan.
De modellenwedstrijd vindt van 16 tot en met 23 november 2016 plaats in Lissabon, Portugal en wordt mede mogelijk gemaakt door de Camara Municipal de Lisboa.

Neerlands Trots
Het Elite Model Look 2016 avontuur begon in maart 2016, toen professionele Elite scouts stad en land afreisden om de beste modellen-in-spe te selecteren.

De modellen konden zich dit jaar via Facebook of op de castingdagen aanmelden.

Na drie volle castingdagen werden de halvefinalisten en uiteindelijk ook de gelukkige finalisten gekozen.

De Nederlandse finale werd gewonnen door Mickey Kümmer (17) uit Heemstede en Joyce Bergevoet (15) uit Duiven.

Zij vertegenwoordigen Nederland tijdens de internationale finale in Lissabon.

Mickey Kümmer

 

Joyce Bergevoet

Elite Model Look 2016 World Final
De finalisten van de wereldwijde finale krijgen voorafgaande aan de finale een zesdaagse bootcamp om zich klaar te stomen voor de finale.

Zo leren fotografen, catwalk coaches en haar- en make-up artiesten de finalisten de fijne kneepjes van het vak.

Het beloven zes intensieve dagen vol fotoshoots, catwalkloopjes en persinterviews te worden.

De World Final vindt plaats op 23 November 2016 in de iconische stierengevechtarena Campo Pequeno, welke ruimte biedt aan 3.000 gasten van over de hele wereld. De show met live optredens is minstens zo spectaculair als de locatie.

Tijdens het feestelijke evenement kiest de jury vijf jongens en tien meisjes die een tweejarig contract krijgen met het wereldwijde netwerk van Elite.

Één jongen en één meisje worden gekroond tot winnaars en ontvangen een contract t.w.v. € 50.000,- en € 150.000,- respectievelijk.

Livestream
Voor het eerst in de geschiedenis van Elite Model Look worden de bootcamp en de finale uitgezonden via een livestream.

Volg de bootcamp, blijf op de hoogte van exclusieve backstage momenten, of bekijk de interviews op de rode loper via Facebook Live of Elite Modellook

Over Elite Model Look
Elite Model Look is de beroemdste internationale modellencompetitie ter wereld en vindt dit jaar voor de 33e keer op rij plaats. Elite Model Look trekt jaarlijks meer dan 400.000 deelnemers uit 800 steden, 40 landen en vijf continenten en biedt jongens en meisjes een unieke kans om binnen te treden in de modellenwereld.

Over Elite World
Elite is opgericht in 1972 en is het grootste modellenbureau ter wereld.

Daarnaast vertegenwoordigt zij meer dan 2000 modellen in vijf continenten.

Elite Model Look was het startpunt van de carrière van topmodellen zoals Cindy Crawford, Gisele Bündchen en vele andere gevestigde namen. Elite streeft ernaar om de talenten in de wereld te ontdekken door te scouten met de Elite Model Look competitie. Elite is niet alleen een modellenbureau, maar een merk met activiteiten in drie verschillende bedrijfstakken waaronder high-level modellenmanagement, de Elite Model Look competitie en world-class licensing.