Ameland

Ameland is de place to be voor een heerlijk dagje,weekend of midweek weg.Het lange Noordzeestrand is uitermate geschikt voor een lange wandeling.De vele strandtenten nodigen uit om tussendoor heerlijk te genieten van een warme hap en/of drank.Plannen om binnenkort een aantal dagen met het gezin er even op uit te gaan?

De reis

Met WPD Ben je vanaf Holwerd binnen 3 kwartier op Ameland. De overtocht is voor kinderen al een waar feestje. Een hapje en drankje maken de overtocht compleet.

Aan boord kan er gratis gebruik worden gemaakt van Wifi. De verbinding is uitstekend zodat verveling nooit dichtbij is.Verbind een van uw devices met het netwerk en de drie kwartier vliegen voorbij.

Wanneer u echt helemaal even offline wilt zijn kan dat natuurlijk ook.
Langs weerskanten van de vaargeul heeft u grote kans om zeehonden en meeuwen te spotten.
En bij helder weer kunt u de eerste contouren van het eiland al zien.

De frisse zoute lucht die u kunt ruiken versterkt het vakantiegevoel met de minuut.

Dienstregeling

Bron: wpd.nlVervoer en praktische zaken

Aangezien wij met kinderen het eiland bezochten hadden wij de auto mee. Dit is met baby’s en jonge kinderen zeker een aanrader. Zo heb je als het nodig is even de tijd en ruimte om je terug te trekken voor een voeding of een schone luier.
Op het moment dat je op Ameland arriveert heb je echt vakantie!
Vergeet niet alle spullen die je meeneemt. Sjouwen is zo not done. Ik moest er in ieder geval niet aan denken. Vandaar deze keuze. De keuze voor de auto i.p.v. het openbaar vervoer was snel gemaakt. Op het moment dat je Ameland bereikt rijd je zo het dek van de boot af en kan de vakantie beginnen! Een heerlijk gevoel van vrijheid!

Verblijf

Wij boekten een aantal dagen bij Landal State een appartement. Het bestond uit een woonkamer met daarin een keuken. In de keuken zat een vaatwasser zodat je op vakantie niet hoeft af te wassen, heerlijk! Daarnaast was er een aparte slaapkamer en een heerlijke badkamer met een douche en een bad. De grote zitbank in de woonkamer was tevens een slaapbank zodat we allemaal heerlijk konden slapen. Het was een prachtig appartement.Voor zover ik weet zijn een gedeelte van de appartementen van huiseigenaren die ze verhuren via Landal. Hoe dit precies in elkaar steekt weet ik niet. Het appartement dat wij bezochten zag er zo uit:

Strand

Met het strand op loopafstand konden wij hier zeker een aantal dagen goed toeven.De eerste ochtend werd er vers brood geleverd van de plaatselijke bakker De Jong. Deze bakker is gevestigd aan de dorpsstraat in Nes en bakt de meest heerlijke broodjes die je maar kunt wensen. Een uitkomst als jezelf even helemaal niets wilt. De broodjes werden bij de deur van het appartement afgeleverd!

Dorp

Een wandeling naar het dorp mocht niet ontbreken.Het dorpje Nes kenmerkt zich door een diversiteit aan kledingwinkels, restaurantjes, giftshops en barretjes.Wanneer je door de dorpsstraat wandelt lijkt het of de tijd heeft stil gestaan.

Het dorpje Nes kenmerkt zich door een diversiteit aan winkels en barretjes!
Auto’s zijn niet of nauwelijks welkom waardoor je echt kunt genieten van het dorpje met al zijn leuke winkels!
Een hotspot waar je echt moet zijn geweest is van Heeckeren Grand Café .
Het verwarmde terras bood voor ons echt uitkomst in de donkere en koude dagen tussen Kerst en oud en nieuw.
De haardvuren zorgden voor veel vuur en licht zodat het een heel warm gevoel gaf toen we heerlijk op de schitterende loungebanken zaten. Het personeel was heel vriendelijk en het eten was tevens van een goede kwaliteit!
Ondanks het feit dat het weer niet heel mooi was gaf Ameland ons een warm gevoel!
Een aanrader voor een korte of lange vakantie! Tot ziens op Ameland. Voor meer informatie omtrent Ameland bezoek eens deze site! vvvameland.nl
[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=Fbwj3BVavX8[/embedyt]