Het land van de Kaizen productiewijze herbergt de oorsprong van hardloopgigant Mizuno. Een logo als een ontembare kat, simplisme in de ontwerpen en hardloopschoenen om effectiever mee te presteren.

Mizuno begon met haar activiteiten in het begin van de twintigste eeuw. Volleybalproducten, honkbalartikelen en later ook gear voor de hardloopmarkt. Dat laatste is een onverminderd succes, met een herkenbaar motto:

Simplisme en effectiviteit in de modellen. Ook in de hardloopschoenen van dit Japanse merk.De collectie van Mizuno voor hardloopschoenen is immens. Een aantal hiervan is toe aan edities die reiken tot in de nummers twintig.

Het is veelzeggend voor de betrouwbaarheid en de duurzaamheid van de schoenen.

We nemen jou mee naar een aantal dominerende hardloopschoenen van het merk.

De Wave Rider van Mizuno is inmiddels toe aan editie nummer 21.

De ondersteuning is een onderscheidend kenmerk.

Dat wordt bewezen door een middenzool die proactief en responsief is. Oftewel: in staat om zich aan te passen aan de vormen van de voet en de details in de afwikkeling van de voet.

Het mesh-bovenwerk verzekert droge en comfortabele voeten. De Wave Rider is vooral een lichtgewicht en zorgt met de buitenzool voor een extreem goede grip. Groeven aan de onderkant van dit model houden de juiste sturing voor de loopbeweging, op iedere ondergrond. Een allrounder dus.

Een schoen die gebruikt kan worden voor alle afstanden.

De Mizuno Wave Rider is voor de loper zonder fratsen.

Mizuno Wave Rider

Mizuno Wave Inspire is de naam van een ander volwassen model.

Deze schoen is stevig, comfortabel, robuust en biedt daarnaast een soepele ervaring tijdens het lopen.

Deze ervaringen zijn vooral positief op de weg. De Wave Inspire bezit de gave om stabiliteit en comfort met elkaar samen te laten smelten.

Het dempingssyteem springt eruit. Responsief en aangenaam tegelijk. Kortom, de demping geeft de loper extra voorwaartse kracht bij iedere afzet van de voet. Het asfalt ontvlamt bij de aanraking van de schoen met de weg. De tenendoos is een andere kracht van deze schoen. Deze is ruim en geeft de voorkant van de voet de nodige ruimte en vrijheid. Zonder in te boeten op stabiliteit. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel en de Wave Inspire is bijzonder geschikt voor de ervaren langeafstandslopers.

Mizuno Wave Inspire

Een andere uitgave verovert de markt stilaan. De naam? De Mizuno Wave Ultima. Ultiem in ontwerp en subliem in de prestaties. Kleurenschema’s zijn er te over en brengen bovendien de levendigheid in het blikveld. Een opvallende schoen met meer dan opvallende kwaliteiten. Het bovenwerk is voorzien van ademende en vocht afvoerende stoffen. Het resultaat is even duidelijk als waardevol. Niet langer hebben de gebruikers van de Mizuno Wave Ultima last van natte, klamme voeten. Ook heeft de Ultima een zeer betrouwbare en responsieve demping: iedere stap levert nog meer energie op dan de hoeveelheid die erin wordt gestoken.

Verder? Een middenzool die zich makkelijk aanpast aan de bewegingen van de voet. Een gegroefde buitenkant voor een stimulans van een natuurlijke afwikkeling. De hielkap kent reflecterende delen en geeft een impuls aan de veiligheid. De Mizuno Wave Ultima is een weergaloze schoen met een set aan indrukwekkende functies.


Benieuwd geworden en meer informatie?

Bekijk dan de site van Sportshowroom

Sportshowroom heeft alles op één plek!