Zondag 20 mei

Een van de leukste wedstrijden van het jaar! Het relaxte van deze wedstrijd is dat ik hardlopend naar de start kan gaan aangezien het slechts drie kilometer lopen is van ons huis. De warming-up heb ik dan al meteen gehad waardoor ik snel op het Zaailand ben. De avond ervoor was ik vroeg naar bed gegaan om uitgerust aan de start te staan wat goed was gelukt. Het startschot klonk om 14.15u en ongeveer 1700 lopers zetten hun beste beentje voor richting de mooiste plekjes van Leeuwarden. Want de wedstrijd over tien kilometer leidt je onder andere langs het Rengerspark, het Leeuwarder Bos, de Dokkumer Ee. Vanaf het Rengerspark nam ik de leiding in de wedstrijd. Dit was na ongeveer 1 kilometer. De leiding zou ik vervolgens ook niet meer afstaan. Ondanks het warmere weer had ik weinig last van de warmte en merkte ik dat ik door de afgelopen weken gewend was aan de hogere temperaturen van 22 graden.

Leeuwarder Bos

In het bos ten Noorden van Leeuwarden kon ik behoorlijk snelheid maken op het betonpad. Ondanks het feit dat ik alleen liep bleef ik goed in mijn ritme en was het gewoon een kwestie van volhouden tot de finish. Mijn doorkomsttijd op de 5 kilometer was: 16.03 minuten. Het tweede gedeelte van de wedstrijd werd wel zwaarder en hierdoor had ik nog zo’n 31 seconden verval. De geregistreerde eindtijd was 32.34 minuten. De eerlijkheid gebiedt met te zeggen dat het parcours 200 meter te kort was of misschien had ik zelf de bochten iets te scherp aangesneden?

Winst

Zoals gezegd kwam de koppositie die ik vanaf de eerste kilometer nam geen moment in gevaar. De lange solo gaf vertrouwen voor de overwinning. Ik heb nog wel twee keer achterom gekeken om te kijken hoe groot de voorsprong op de nummer twee was, maar ik wist bij 8 kilometer eigenlijk al dat ik ging winnen.

Natuurlijk is het leuker als er meer tegenstand is, maar ik was dolbij om het zoet van de overwinning te proeven. Winnen in eigen stad is het mooiste wat er is!

Uitslagen Loop Leeuwarden 

 

Agenda

De komende twee weken zal ik geen wedstrijden lopen, maar gericht en specifiek gaan trainen voor twee aankomende baanwedstrijden. De eerste hiervan zal zijn op vrijdag 8 juni in Nijmegen zijn en een week later wordt er in Wageningen gelopen. Beide keren zal ik 5000 meter gaan lopen. De verslagen hiervan kunnen alle bezoekers op deze site lezen!