Luka Bloom 

Dit is niet zijn eerste bezoek aan Nederland. Bloom komt al meer dan 25 jaar naar de Nederlandse podia, festivals en concerthallen. De 62-jarige Ier heeft veel mooie herinneringen aan Nederland. Zo benoemde hij de eerste keer dat een gevuld Tivoli Vredenburg ‘Fertile Rock’ uit volle borst meezong. Daarnaast kwam hij in 1999 per fiets het Pinkpop podium op en tevens zong hij een keer ‘I Need Love’ met Michael Franti op Crossing Borders Festival. Vandaag de dag verkiest de Ier de meer intieme shows boven de grote rock festivals.

In 1999 kwam hij per fiets het Pinkpop podium op!

Grootste concertavonden 

Gewapend met zijn akoestische gitaar en zijn unieke stem steekt Bloom elk publiek in zijn achterzak. De combinatie van een intrigerend gitaargeluid (soms klinkt het alsof er een veelvoud aan gitaristen op het podium staat) en de interessante songkeuze (boeiend eigen werk, maar ook veel zorgvuldig uitgekozen covers) staat al meer dan twintig jaar garant voor grootse concertavonden.

When I come to Holland to sing my songs, the first word on my lips is GEZELLIG”, aldus Bloom.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=TyhwncoHyw0[/embedyt]

Concertagenda 

In oktober en november 2018 komt Luka Bloom ter gelegenheid van zijn nieuwe plaat REFUGE voor een aantal concerten naar Nederland. Hij zal gaan optreden in: Groningen, Heerlen, Den Haag, Tilburg,Amsterdam en Arnhem. Hij zal zowel nieuw als oud werk spelen. Kaarten zijn verkrijgbaar via oosterpoort.nl , zuiderstrandtheater.nl , nieuwenor.nl , theaterstilburg.nl , ticketmaster.nl en luxorlive.nl .