Nasi is snel en makkelijk te maken.
Wil je qua groenten eens wat anders?
Je kunt eindeloos variëren.
Voor een Nasi-doperwten en kip heb je het volgende nodig:
- Basmatirijst
- Doperwten en wortels of een blikje Bonduelle mix (doperwten, wortels,paprika)
- Selderij
- Ui
- Ketjap
- Aromat
- 350 gram kipfilet
- Knoflook
- Pindasaus
- Zwarte peper
Verder
- Een wok en olijfolie
Bereidingswijze
- Breng de rijst aan de kook
- Was het vlees met (zout) water/azijn
- Snijd het vlees in stukjes
- Snijd het ui in blokjes
- Marineer het vlees in ketjap, ui
- Voeg 2 teentjes knoflook toe aan het vlees
- Maak het af met zwarte peper en aromat.
- Strooi er gesneden selderij overheen
- Plaats het vlees op 200 graden voor 20 minuten in de oven. (regelmatig keren bij gebruik van saté stokjes)
- Plaats wat olijfolie in een wokpan
- Bak het restant van de ui en knoflook
- Voeg de groenten eraantoe (uitgelekt)
- Roerbak het geheel 2 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg daarna de rijst eraantoe
- Doe er een 5 eetlepels ketjap bij
- Roerbak het geheel 5 minuten.
- Maak de satésaus klaar
Naar smaak extra ketjap, zout en/of peper toevoegen
Nasi is heerlijk met komkommer of een salade!