Nasi is snel en makkelijk te maken.

Wil je qua groenten eens wat anders?

Je kunt eindeloos variëren.

Voor een Nasi-doperwten en kip heb je het volgende nodig:

  • Basmatirijst
  • Doperwten en wortels of een blikje Bonduelle mix (doperwten, wortels,paprika)
  • Selderij
  • Ui
  • Ketjap
  • Aromat
  • 350 gram kipfilet
  • Knoflook
  • Pindasaus
  • Zwarte peper

Verder

  • Een wok en olijfolie



Bereidingswijze

  • Breng de rijst aan de kook
  • Was het vlees met (zout) water/azijn
  • Snijd het vlees in stukjes
  • Snijd het ui in blokjes
  • Marineer het vlees in ketjap, ui
  • Voeg 2 teentjes knoflook toe aan het vlees
  • Maak het af met zwarte peper en aromat.
  • Strooi er gesneden selderij overheen
  • Plaats het vlees op 200 graden voor 20 minuten in de oven. (regelmatig keren bij gebruik van saté stokjes)

  1. Plaats wat olijfolie in een wokpan
  2. Bak het restant van de ui en knoflook
  3. Voeg de groenten eraantoe (uitgelekt)
  4. Roerbak het geheel 2 minuten op middelhoog vuur.
  5. Voeg daarna de rijst eraantoe
  6. Doe er een 5 eetlepels ketjap bij
  7. Roerbak het geheel 5 minuten.
  8. Maak de satésaus klaar

Naar smaak extra ketjap, zout en/of peper toevoegen

 

Nasi is heerlijk met komkommer of een salade!