Wat had ik hier laatst toch een trek in en daarom ook meteen gemaakt!

Pitjil (Petjel), een gezonde Surinaamse snack wat je zo eet of makkelijk combineert met een rijstgerecht of andere vegetarische gerechten.

Wat heb je nodig om Pitjil te kunnen maken?

  • Taugé
  • Kousenband
  • Spitskool
  • Pindasaus

Ik kan natuurlijk wel aangeven hoeveel gram je van alles gebruikt maar als jij kousenband lekkerder vindt dan spitskool…

Gebruik dan meer kousenband dan spitskool, en natuurlijk andersom.

Gewoon doen waar je trek in hebt! Het maakt bij deze snack niet uit hoeveel je van alles gebruikt! Het moet natuurlijk wel redelijk in balans blijven. 

    1. Was de groeten en snijd de kousenband in stukjes
    2. Doe hetzelfde met de spitskool
    3. Maak de taugé schoon door de uiteinden (bruine sliertjes) eraf te breken.
    4. Kook de kousenband en spitskool kort. (Circa 4 minuten)
    5. Giet kokend water over de Tauge heen. (niet koken, puur even laten ”schrikken) Zo blijft je groente lekker knapperig.
    6. Maak je pindasaus klaar. Ik gebruik de milde variant van deze pindasaus.Deze pindasaus maak je simpel in een pannetje met kokend water klaar.

    Om de echte smaken te beleven raad ik je aan om je pindasaus bij de toko aan te schaffen.

    Plaats de groenten op een schaal of bord en schenk de pindasaus eroverheen!

    That’s all! 

    Njang Switie!