Vandaag eten wij Lasagna met aubergine

Gezond en snel

Bereiding: 25 minuten

Oven: 30 minuten op 200 graden

Benodigdheden:

  • 2 grote aubergines
  • 2 eetlepels gehakte basilicum
  • 200 gram italiaans gehakt (AH) (vegetarisch?: Laat het gehakt dan weg)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 pak  Grand’Italia Lasagna all’úovo
  • Sugocasa Erbe (saus)
  • 50 g geraspte belegen kaas
  • 200 g mozzarella
  • 1 eetlepel (gedroogde) oregano
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de over voor op 200 graden
  2. Was en snijd de aubergine in schijfjes
  3. Bak de aubergine
  4. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de ui tot deze glazig is
  5. Bak vervolgens het gehakt daarin mee
  6. Voeg de pastasaus ”Sugocasa” daaraan toe
  7. Laat het even doorkoken.
  8. Leg een laagje lasagnevellen op de bodem van een met olie ingevette ovenschaal. Verdeel hierover een laagje saus gevolgd door aubergines, mozzarella en kaas.
  9. Sprenkel voor het afbakken wat olijfolie en kruiden (basilicum,oregano,peper & zout) over de lasagna
  10. Bak de lasagna in de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar

Eet smakelijk!

lasagnaaubergine