Vandaag eten wij Lasagna met aubergine
Gezond en snel
Bereiding: 25 minuten
Oven: 30 minuten op 200 graden
Benodigdheden:
- 2 grote aubergines
- 2 eetlepels gehakte basilicum
- 200 gram italiaans gehakt (AH) (vegetarisch?: Laat het gehakt dan weg)
- 1 ui, gesnipperd
- 1 pak Grand’Italia Lasagna all’úovo
- Sugocasa Erbe (saus)
- 50 g geraspte belegen kaas
- 200 g mozzarella
- 1 eetlepel (gedroogde) oregano
- Peper
- Zout
- Olijfolie
Bereidingswijze:
- Verwarm de over voor op 200 graden
- Was en snijd de aubergine in schijfjes
- Bak de aubergine
- Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de ui tot deze glazig is
- Bak vervolgens het gehakt daarin mee
- Voeg de pastasaus ”Sugocasa” daaraan toe
- Laat het even doorkoken.
- Leg een laagje lasagnevellen op de bodem van een met olie ingevette ovenschaal. Verdeel hierover een laagje saus gevolgd door aubergines, mozzarella en kaas.
- Sprenkel voor het afbakken wat olijfolie en kruiden (basilicum,oregano,peper & zout) over de lasagna
- Bak de lasagna in de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar
Eet smakelijk!