Wat had ik hier toch een trek in!

Door mijn zwangerschap merk ik dat ik echt trek heb in Surinaamse lekkernijen!

Na eerst een Pom gemaakt te hebben, Tjauw Min, Bojo, was nu de broodtaart aan de beurt!

Een makkelijk en snel recept, maar vooral erg lekker!

Wat heb je nodig voor een broodtaart?

 

Boodschappenlijstje

  1. 15 sneetjes wit brood (euroshopper of ”oud” brood)

  2. 1/2 liter melk

  3. 5 eieren

  4. 85 gram smeerbare roomboter

  5. Rozijnen of andere vruchten (bij gebruik van rozijnen = weken)

  6. 1 theelepel Vanille essence

  7. 1 theelepel Amandel essence

  8. 50 gram suiker

  9. 3 zakjes vanille suiker

  10. Kaneel

 

Stap 1

Snijd de korstjes van het brood

Stap 2

Pak een kom/schaal waar alle 15 sneetjes brood inpassen

Stap 3

Voeg vervolgens de eieren, melk, suiker, vanille suiker, rozijnen/vruchten toe aan de massa

Stap 4

Kneed het geheel door elkaar
Stap 5

Voeg de essence toe

Stap 6

Roer het geheel met een (pol)lepel!

Stap 7

Vet een bakvorm in! Dit kan gerust met de smeerbare boter dat je over hebt!

Stap 8

Plaats het zelfgemaakte beslag in de bakvorm.

Stap 9

Strooi nu wat suiker en kaneel over je Broodtaart

Stap 10

Bak je broodtaart in 60 minuten gaar op een stand van 200 graden!

 

Njang Switie!

Eet smakelijk!