Wat had ik hier toch een trek in!
Door mijn zwangerschap merk ik dat ik echt trek heb in Surinaamse lekkernijen!
Na eerst een Pom gemaakt te hebben, Tjauw Min, Bojo, was nu de broodtaart aan de beurt!
Een makkelijk en snel recept, maar vooral erg lekker!
Wat heb je nodig voor een broodtaart?
Boodschappenlijstje
-
15 sneetjes wit brood (euroshopper of ”oud” brood)
-
1/2 liter melk
-
5 eieren
-
85 gram smeerbare roomboter
-
Rozijnen of andere vruchten (bij gebruik van rozijnen = weken)
-
1 theelepel Vanille essence
-
1 theelepel Amandel essence
-
50 gram suiker
-
3 zakjes vanille suiker
-
Kaneel
Stap 1
Snijd de korstjes van het brood
Stap 2
Pak een kom/schaal waar alle 15 sneetjes brood inpassen
Stap 3
Voeg vervolgens de eieren, melk, suiker, vanille suiker, rozijnen/vruchten toe aan de massa
Stap 4
Kneed het geheel door elkaar
Stap 5
Voeg de essence toe
Stap 6
Roer het geheel met een (pol)lepel!
Stap 7
Vet een bakvorm in! Dit kan gerust met de smeerbare boter dat je over hebt!
Stap 8
Plaats het zelfgemaakte beslag in de bakvorm.
Stap 9
Strooi nu wat suiker en kaneel over je Broodtaart
Stap 10
Bak je broodtaart in 60 minuten gaar op een stand van 200 graden!
Njang Switie!
Eet smakelijk!