Als je aan Surinaams eten denkt, denk je al snel aan: ROTI!

Ieder liefhebber van de Surinaamse keuken is weg van Roti. Jen haar oma maakte vroeger haar roti bladen/vellen ten alle tijden zelf. 

Als vulling van de roti vellen maakte ze gebruik van gele spliterwten. Het is ook mogelijk om een vulling van aardappel te gebruiken. 

Roti met een vulling van gele spliterwten noemt men ook: Roti Dahl. 

In dit recept leren we je de roti ”toespijs” te maken. Met ”toespijs” bedoelen we: Massala kip, aardappelen én kousenband.

De lekkerste kruiden voor je roti shop je bij Jen’s Foodspot!

http://www.jensfoodspot.com

Roti kip met massala (masala) aardappelen, kousenband en ei.

Een lekker Surinaams Authentiek recept van Surinaams koken met Jen
Prep Time 20 mins
Cook Time 40 mins
Total Time 1 hr
Course Main Course
Cuisine Surinaams
Servings 4 personen
Calories 445 kcal

Equipment

  • 1 Hapjespan of een wok
  • 1 Steelpan voor de eieren

Ingredients
  

  • 3 roti vellen
  • 1 kg kipdijfilet óf 1 kg kippenbouten
  • 4 teentjes knoflook fijn geperst
  • 500 gram kousenband diepvries of verse kousenband
  • 1 Madame Jeanette  optioneel mee laten stoven
  • 4 eieren gekookt en gepeld
  • 6 kruimige aardappelen in parten gesneden
  • 4 el Massala óf Switi Massala Mix verkrijgbaar bij Jen's Foodspot
  • 2 el olijfolie
  • Zeezout of Maggiblok naar smaak

Instructions
 

  • Breng de eieren aan de kook en pel ze.
  • Was en snijd het vlees.
  • Laat het vlees uitlekken, hierdoor kan je het vlees later goed opbakken.
  • Verhit voldoende olijfolie in een pan en fruit de uien en knoflook hierin.
  • Doe er dan 2 eetlepels Massala en bak de uien en knoflook in de olijfolie kort mee, doe dit op middelhoog vuur. Let op dat de Massala niet aanbrandt.
  • Schenk extra olijfolie in de wok als dat nodig is.
  • Roerbak het vlees door de massala kruiden.
  • Keer het vlees regelmatig om.
  • Zodra het vlees gaar is schenk je 300 ml water bij het vlees en 2 eetlepels massala.
  • Doe er nu de gesneden en geschilde aardappelen bij en laat deze meekoken.
  • Laat het geheel circa 20 minuten sudderen.
  • Doe hier na 10 minuten de gekookte en gepelde eieren bij.
  • Verhit in een aparte wok een eetlepel olijfolie.
  • Roerbak de kousenband zonodig met een uitje in circa 15 minuten gaar.
  • Verwarm de roti plaat/pannenkoek. Serveer het samen met het vlees een gekookt eitje en kousenband.

Notes

Roti is onmisbaar in onze Surinaamse keuken. Inmiddels zijn er al veel varianten rotiplaten op de markt. Je authentieke roti valt en staat met de rotivellen en een goede massala!
Let op: Oei! Laat jezelf niet voor de gek houden. Er zijn talloze roti recepten. De Surinaamse roti plaat/vel is altijd gevuld. Met gele spliterwten of aardappel. 
Surinaamse roti plaat/vel is altijd gevuld. Met gele spliterwten of aardappel.Ongewijzigd: Met dit recept weet je zeker dat je authentieke roti maakt!
 
Keyword Roti, Surinaams, Surinaams koken met Jen