Meral maakte deze overheerlijke Toblerone Cheesecake.
Zij deelt hier het recept met ons!
Kijken jullie mee?
Wat heb je nodig?
Een 24CM bakVORM
BODEM
- 250 gram amandel tongen/koekjes
- 100 gram boter
VULLING
- 200 gram Toblerone
- 100 gram pure chocola
- 250 gram roomkaas
- 200 ml slagroom
- 250 gram mascarpone
- 200 gram Toblerone
Stap 1
Bekleed de bodem van de springvorm met een vel bakpapier.
Vet de randen eventueel een beetje in.
Stap 2
Verkruimel de koekjes.
Stap 3
Smelt de boter en voeg dan de koekkruiden toe.
Meng dit door elkaar en verdeel over de bodem van de springvorm.
Druk stevig aan met de bolle kant van een eetlepel en zet de bodem dan in de koelkast.
Stap 5
Smelt de Toblerone en de pure chocola en laat het dan afkoelen.
Stap 6
Klop de roomkaas.
Vervolgens klop je de slagroom tot een stevig beslag. Voeg de slagroom en mascarpone toe aan de roomkaas. Meng dit tot een glad mengsel.
Voeg daarna de gesmolten chocola toe. Giet de vulling op de koekbodem en laat het 6 – 8 uur opstijven in de koelkast, decoreer de taart met chocolade stukjes.