Recepten

Ik krijg regelmatig de vraag: Waar heb je geleerd te koken? Het is mij nooit expliciet uitgelegd. Het is er met de paplepel ingegoten. Ik ben trots en dankbaar voor het feit dat ik door mijn oma onbewust genoeg mee heb gekregen om de Surinaamse keuken eigen te maken.

Meer recepten bekijken? Ga dan naar mijn YouTube account of www.surinaamskokenmetjen.nl

Servings

2

Ready In:

40 minuten

Varieer met:

Brood/pasteitje

Good For:

Lunch/Diner

Kukru prinses

Bakkeljauw

Door: Surinaams koken met Jen

Met bakkeljauwfilet kun je eindeloos variëren. Dit basisrecept maak je binnen een handomdraai. Lekker op een broodje, met telo of rijst en kouseband.

Ingrediënten

  • 350 gram Morjon bakkeljauw filet
  • 2 uien gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 1 eetlepel (rijst)olie
  • 3 takjes selderij fijngesneden
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • zwarte peper naar smaak

Optioneel: 1 tomaat, in blokjes gesneden. Maggiblokje naar smaak

– Breng water aan de kook (genoeg zodat de bakkeljauw filet in de kom onder water komt te liggen).

– Spoel de bakkeljauw filet af. Herhaal dit 3 keer.

– Leg de bakkeljauw filet in een kom en schenk het gekookte water hier bij. Laat de bakkeljauw filet 10 minuten in heet water liggen. Zo ontzout je de gezouten vis.

– Was de selderij, verwijder de bladeren van de takken en snijd de selderij in stukken.

– Verwarm een scheut (rijst)olie in een wok en fruit hierin de uien, (tomaat) en knoflook aan. Na ongeveer 6-7 minuten is dit klaar.

– Maak stukken van de bakkeljauw filet en voeg deze samen met de verse selderij, zout, (het maggiblokje) en tomatenpuree toe aan de wok.

– Roerbak het geheel nog zo’n 1-2 minuten, zodat alles goed warm is. En klaar is je basis bakkeljauw recept.