Afgelopen week was ik op een meeting en werd ik gewezen op: Rijstolie
Om heel eerlijk te zijn had ik er nooit eerder van gehoord.
Een leuk artikel om eens met jullie te delen.
Rijstolie wordt ook wel Rijstvliesolie genoemd. De olie wordt gewonnen uit de zilvervliezen en kiemen van rijstkorrels.
Het is erg geschikt om te wokken, roerbakken, frituren of als olie voor gerechten, bestemd voor de Airfryer.
Rijstolie bevat boordevol mineralen, vitaminen, amonizuren en proteïne.
Doordat het rijk is aan o.a. vitamine E helpt rijstolie hartaanvallen te voorkomen en heeft het een cholesterolverlagende werking.
Rijstolie kan een hoog rookpunt bereiken. Tot wel 250 graden Celsius.
Ideaal om o.a. vlees te braden. Door het hoge rookpunt is de kans klein dat eten aan zal branden.
In een glutenvrij dieet past rijstolie ook prima.
Allergisch voor bepaalde producten?
Dan is het zeker de moeite waard om je eens te verdiepen in Rijstolie.
Naast gebruik van Rijstolie in de keuken is het ook goed voor de huid.
Het zorgt voor een zachtere huid en het helpt je teint te behouden!
Als massageolie is rijstolie ook goed te gebruiken. Doordat het een natuurlijk product is, trekt de olie goed in je huid.
Ik ben erg benieuwd en ga de komende periode aan de slag met het gebruik van: Rijstolie
To be continued