Spicy Paksoi met rijst en Surinaamse Kip Kerrie

Op Instagram deel ik zo nu en dan gerechten. Over bovenstaande foto kreeg ik veel vragen. Vandaar dat het mij leuk leek om dit Surinaams recept te delen. Hieronder leg ik uit wat het precies is en wat de bereidingswijze is.

Benodigdheden:

  1. Kipdijfilet (350 gram)
  2. Rijst
  3. Kerrie Marinade (LUFO)
  4. Rijst
  5. 1 Paksoi
  6. 1 klein blikje maïs
  7. 1 ui
  8.  Zwarte peper (naar smaak)
  9.  Aromat (naar smaak)

Bereidingswijze:

  1. Was het vlees en de groente
  2. Marineer het vlees en laat dit even intrekken
  3. Kook de rijst
  4. Laat de maïs uitlekken
  5. Snijd het uitje in blokjes
  6. Snijd de paksoi in reepjes
  7. Fruit het uitje in een wokpan
  8. Voeg vervolgens de paksoi hieraan toe.
  9. Roerbak het geheel op middelhoog vuur, 6 – 8 minuten
  10. Bak tegelijkertijd het vlees goudbruin.

 

Eet smakelijk! 

Serveer het eten in gewenste porties en geniet!

 Tip: Heb jij liever jus bij je rijst? Voeg dan 2 extra eetlepels van de marinade toe tijdens het bakken!

Blus het af met een half kopje water.

Laat dit even doorsudderen. En je jus is klaar!

Door de Kerrie Marinade van Lufo kan je gerecht niet mislukken. Deze Marinade is een must in ieder keukenkastje!

 

Surinaamse Recepten By Jen