Gewokte Spinazie
Hoe eet jij je spinazie het liefst? Vroeger at ik regelmatig spinazie a la crème of spinazie uit de diepvries. Zelf je spinazie a la crème maken hoeft helemaal niet moelijk te zijn. Met verse spinazie en wat kookroom heb je binnen een handomdraai je spinazie a la crème
Laat de crème bij mij maar weg. Met rijst en wat kipfilet maak jjj je eigen rijstgerecht. Boordevol vitamines.
In dit artikel vertel ik je graag hoe ik mijn spinazie maak!
Wat heb je nodig?
- 1 zak verse voorgewassen spinazie (750 gram/ 1 kilo)
- 3 teentjes knoflook
- Tl olijfolie
- 2 tomaten
- 1 middelgrote ui
- zwarte peper naar smaak
- Zout of aromat naar smaak
Bereidingswijze
- Schenk de olijfolie in een grote wok.
- Voeg de gesnipperde ui toe.
- Pers de teentjes knoflook.
- Bak de uitjes en de knoflook samen.
- Voeg de blokjes tomaat toe
- Daarna de spinazie erbij.
- Wok alles op hoogvuur gaar in 10 minuten gaar.
- Zout en peper toevoegen naar smaak.
Gezond
Het voordeel van wokken is dat alle vitamines behouden blijven. Hoe vaak zie je namelijk het kookvocht niet verdwijnen als je de gekookte spinazie afgiet. Wokken is dus van nature gezonder en de spinazie krijgt een lekkere knapperige bite. Vooral in combinatie met de uit, knoflook, tomaat, zout en peper is dit groentegerecht een regelrechte smaaksensatie.