Vroegboekkorting

De reisaanbieders hebben het liefst dat je natuurlijk al in januari of februari boekt en spelen hier handig op in voor de gevoelige klant.

Bij een boeking van een reis voor twee personen krijg je op de reissom al gauw een vorstelijke ´vroegboekkorting´ van 200 euro.

Om de klant ietwat te manipuleren wordt erbij vermeld dat er slechts nog enkele kamers vrij zijn en dat je er snel bij moet zijn om op de door jou geselecteerde reisdatum te vertrekken.

Hier is natuurlijk op zich helemaal niets mis mee, maar je moet het geld maar net hebben liggen.

Een andere optie is in om mei te boeken.

De korting bedraagt dan nog slechts een paar tientjes.

Keuzes

Je struikelt op internet werkelijk over de reisaanbiedingen. We kennen allemaal wel de reclamespotjes waarbij je voor twee personen voor 299,00 euro weg kan voor 8 dagen naar de zon. Vaak betreft het dan een vakantie buiten het hoogseizoen.

Vroeg in juni of laat in augustus wanneer de kinderen weer naar school gaan is er volop keuze. Maar buiten deze periode om is het een aanrader om niet in juli op vakantie te gaan aangezien je dan bij vele organisaties de hoofdprijs moet betalen.

Wij kozen ervoor om begin augustus te vertrekken.

Bestemming

Voor ons stond al vast dat we graag naar Griekenland wilden gaan. Er is dan ook volop mogelijkheid naar welke regio je in Griekenland wilt reizen.

Wij kozen ervoor om naar Rhodos te gaan. Dit zon zekere eiland hoort bij de eilandengroep de Dodekanesos. Rhodos ligt in het zuidoosten van Griekenland dichtbij de Turkse Riviera. Marmaris is zelfs per boot uitstekend te bereiken. Vanaf Amsterdam is Rhodos ongeveer 3 uur en 45 minuten vliegen. Vanuit het Zuiden van Nederland bedraagt de vluchtduur 3,5 uur. Er zijn verschillende vliegmaatschappijen zoals TUI, Transavia en Corendon die naar Rhodos vliegen.

Wij kozen ervoor om bij laatstgenoemde onze reis te boeken omdat je dan de garantie hebt dat je een prijs betaald voor vlucht, accomodatie en transfer.

Dit is wel zo prettig aangezien je geen onverwachte kosten wilt hebben.

Boek jij de vakantie voortijdig of ga je liever voor een “last” minute?