Gerechten

Vrijwel elk gerecht kan gecombineerd worden met één van de gekleurde paprika’s. Hieronder een kleine selectie met culinaire klassiekers in een gezond jasje. Durf jij het aan? De keuken is van jou!

 

Gevulde boerenomelet paprika

Ingrediënten 

  • 200g spinazie, goed gewassen en uitgelekt
  • 200g kastanjechampignons, in plakjes
  • 1el olie
  • zout en peper
  • 150g geraspte kaas
  • 4 eieren
  • 4 paprika’s om te vullen

Verder nodig

  • Vergiet
  • Ovenschaal – oven voorverwarmen op 180C

Paprika’s zijn met alles te vullen!

Bereidingswijze 

Paprika’s zijn werkelijk met van alles te vullen, maar heb je er wel eens aan gedacht om ze als ontbijt te serveren. Deze boerenomelet, waarbij het ei gaart ín de paprika, is wel een héél goed begin van de dag! Ook lekker als lunch overigens.

  1. Verhit een hapjespan en op hoog vuur laat je de spinazie hierin slinken. Haal de spinazie eruit en laat in een vergiet helemaal uitlekken (eventueel met je handen overtollig vocht er uit knijpen). In dezelfde pan verhit je de olie en bak je, op hoog vuur, de champignons goudbruin aan.
  2. Verdeel de spinazie en champignons over de paprika’s. Kluts de eieren los en breng op smaak met zout en peper. Giet in iedere paprika wat van het losgeklopte ei en bestrooi alle paprika’s tot slot met geraspte kaas. Bak de paprika’s in de voorverwarmde oven, tot het ei helemaal is gestold.

 

Gevulde paprika met broccoli en kip 

 

Ingrediënten 

  • 400g kippendijen, in blokjes
  • 300g broccoli, fijngesneden
  • 1el olie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 4el slagroom
  • 1-2tl grove mosterd
  • zout en peper, naar smaak
  • handje geraspte kaas, naar keuze
  • 4 paprika’s om te vullen



Verder nodig

  • ovenschaal – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht).

Bereidingswijze 

Een romige vulling met een vleugje mosterd, die net dat beetje ‘bite’ aan deze gevulde paprika geeft. De vulling maak je in minder dan 10 minuten klaar, waarna je de oven de rest van het werk laat doen!

  1. Verwarm een hapjespan met de olie. Bak hier de kipblokjes op hoog vuur in 3-5 minuten goudbruin in aan. Broccoli erbij en 2 minuten meebakken. Tot slot de knoflook toevoegen en nog een minuutje meebakken. Slagroom en mosterd erbij en goed mengen en warm laten worden. Tot slot op smaak brengen met zout en peper.
  2. Vul de paprika’s en doe ze in een ovenschaal. Naar smaak met geraspte kaas bestrooien en in 15-20 minuten goudbruin en gaar in de oven bakken. Serveer met gebakken aardappeltjes.

 

Eet smakelijk!