Content is anything that adds value to the reader’s life

Wat is een blog?

Bron: Wikipedia:

”Een blog of weblog is een persoonlijk dagboek op een website dat regelmatig, soms meermalen per dag, wordt bijgehouden. Meestal gaat het om teksten die in chronologische volgorde verschijnen. De auteur, ook blogger genoemd, biedt een logboek van informatie aan aan zijn publiek, de bezoekers van zijn blog. Dat kan gaan om tekst, foto’s, video’s (vlog) of audio (podcast). Blogs bieden hun lezers vaak de mogelijkheid om (al dan niet anoniem) reacties onder de berichten te plaatsen of om elkaars blogs te volgen. Sinds 2006 is microbloggen populair, een combinatie van bloggen en instant messaging.”

Door het ontvangen als lezers (zoals jij op dit moment) op je website zullen de bezoekersaantallen stijgen. Meerdere bezoekersaantallen doen de waarden van een website/blog stijgen. Het is dus een must dat jij als blogger voldoende content hebt om over te kunnen schrijven. Zo heb je een grote kans om terugkerende bezoekers te ontvangen.

Terugkerende bezoekers VS eenmalige bezoekers

Wij maken er geen geheim van dat het aantal terugkerende bezoekers op By Jen hoog is. Iets waar wij erg blij mee zijn.

Thanks for that!

De reden dat dit een voordeel kan zijn is als je in onderhandeling gaat met partners/potentiële klanten. Adverteerders werken graag samen met websites waarbij het aantal terugkerende bezoekers hoog is. Zo weten zij dat er een ”band” met een groot aantal lezers is. De adverteerder/klant ziet zo een grotere kans dat het bericht bij de goede doelgroep terecht komt.

Verder nog tips?

Ja.. zoveel! Maar die delen we niet allemaal in dit bericht….

Ik ontvang regelmatig de vraag hoe ik mijn blogs heb laten groeien of überhaupt zichtbaar heb gekregen. By Jen bestaat al heel wat jaren en heb ik altijd verlengd. Hierdoor hebben de blogs een mooie stroom aan bezoekers weten te trekken.

Het concept Surinaams koken met Jen is qua bezoekersaantallen nóg sneller gegroeid. Door het delen van recepturen komen bezoekers graag terug. Al is het puur om even te checken of alle ingrediënten in huis zijn..

Een hele goede tip om na te denken als je zoekende bent in een bepaalde niche.

Wat heeft men of kan men hebben aan mijn verhaal? Is het informatief? Funny of deel je het puur ter inspiratie?

Bloggen is bij de start iets met een lange adem, ben jij iemand dat snelle resultaten prefereert? Dan is een blog niets voor je! Ik haal je dan met alle liefde uit die droom. Wil je er verder niets mee maar gewoon ter inspiratie? Dan is een blog/website natuurlijk altijd leuk of aan te raden.

Verdienmodellen 

Heb jij de stoute schoenen aangetrokken? Een bepaald niche waar jij nog kansen in ziet? Gefeliciteerd!

Nu wil je dan een stap verder.

Het beheren van een blog met traffic geeft je kansen. Kansen om adverteerders een platform te geven of zelf een product aan te bieden.

Er zijn diverse aanbieders als Awin.

Ik heb zelf onvoldoende ervaring met Awin om een oordeel te vellen.

Het is ook mogelijk om rechtstreeks samenwerkingen/deals aan te gaan met merken of bedrijven

Barterdeal

Bron: Wikipedia 

Een barterdeal is ook wel letterlijk vertaald: Ruilhandel 

Ruilhandel is de vorm van handel waarbij goederen geruild worden voor andere goederen, zonder tussenkomst van geld. Als men iets wil verwerven gaat men naar de persoon met een waardevol object dat de ander accepteert als ruilmiddel. Wanneer beiden akkoord gaan met de ruil krijgt de ene persoon het ruilmiddel (dit kan een dier zijn of een voorwerp of een dienst) van de andere en omgekeerd.

Het aangaan van barterdeals is een goede vorm om mee te starten als je nieuw bent.

Je hebt zo de mogelijkheid om je ‘’schrijfskills’’ verder te ontplooien. Let wel op dat je hier niet te lang mee doorgaat. Het is zonde om inkomsten mis te lopen én je dient rekening te houden met een eventuele overkill aan ‘’reclame’’ voor je lezer.

Tip van Jen

Blijf vasthouden aan de basis van je blog. Als jij een BBQ MEAT foodblogger bent… Ga dan geen VEGAN nagellak promoten.

Lijkt het je leuk om meer informatie te krijgen? Laat het ons gerust weten.