Urtekram Food

We zijn in de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid. En groei is voor ons een doel, want hoe meer biologische producten we ontwikkelen en verkopen, hoe meer goed we kunnen doen voor het milieu, de gezondheid en verantwoordelijke productie van voedsel. Daarom hebben we een groot nieuw magazijn gebouwd in de buurt van de snelweg E45 in Hobro (Denemarken), wat betekent dat de verbinding tussen ons en de winkels nu sneller is en de impact op het milieu geminimaliseerd. Bovendien houden we ons nog steeds aan ons doel wat betreft het ontwikkelen van 80 tot 100 nieuwe producten per jaar en vergeten we niet de gevolgen van de impact die we maken op het milieu via alle links, van productie en transport tot verpakking en ingrediënten. Helemaal tot de afvalbakken in onze biologische kantine in Mariager, waar we nu het afval van biologisch voedsel hergebruiken als compost.

De pioniersgeest is nog steeds aanwezig in alles wat we doen. We hebben altijd gevochten voor een duurzame wereld en onze producten vormen hier het bewijs van. En we zullen dit blijven doen. Hoewel we nu veel groter zijn dan in 1972, toen het allemaal begon, is de innovatie, de toewijding en de passie nog altijd hetzelfde.

Hieronder een korte beschrijving van enkele van onze biologische producten om jullie te enthousiasmeren.

Glutenvrije meergranenmix 

Deze heerlijke mix voor glutenvrij brood met 15 % zaden is zeer geschikt voor het bakken van  broodjes en brood. Het is heel eenvoudig te bereiden. Zorg thuis voor een normale kamertemperatuur zodat later als het beslag klaar is het voldoende kan rijzen.

Meng de meel en het water. Voeg vervolgens de olie, siroop, zout en de bakmix toe. Roer het deeg met een handmixer of keukenmachine gedurende minimaal 5 minuten tot een soepel geheel. Schenk vervolgens het deeg in twee broodvormen en maak ongeveer 20 broodjes. Als het deeg wat plakt, maakt u uw handen een beetje nat of voeg twee lepels water toe aan het geheel. Laat het ongeveer 40 minuten rijzen. Bak het brood of de broodjes in een normale heteluchtoven op 200° C gedurende ongeveer 35-40 minuten op het onderste rooster in de oven.

U zult genieten van de heerlijke puur natuurlijke smaak! Tevens zonder gluten en dus voor een iedere geschikt! Tevens is dit in een handomdraai gefixt! Genieten!

 

Classic Mix 

Voor de klassiek bakmix geldt dezelfde bereidingswijze als voor de meergranenmix. Alleen is deze mix ook geschikt voor lekkere pizza’s en cakes. Het betreft hier een glutenvrije lichte broodmix. Perfect als glutenvrij alternatief voor tarwebloem.

Coconut Chips

De frisse witte kokosnoot is in kleine vlokken gehakt. Vervolgens tot krokante kokosnoot-chips gedroogd en geroosterd. Vol gezonde vezels. De chips zijn heerlijk als als tussendoortje. Daarnaast is het heerlijk om het te mengen in de muesli of een ander zuivelproduct. Ook smaken de kokosnootchips prima in een cake. Als garnering kunnen de kokosnootchips ook dienst doen, maar vergeet ze dan niet op te eten en ze vooral niet als garnering te zien. Hmmm, wat een product!!

 

 

Kokosnoot Suiker

Wil je eens wat anders proeven dan de smaak van gewone suiker? Probeer dan eens kokospalmsuiker. De bloemen van de kokospalm bevatten de beste nectar. Deze wordt eruit gehaald en tot suiker gekookt. De kokosnootsuiker is niet bewerkt en straalt met de gouden glans van de natuur. Kokospalmsuiker lijkt erg op donkere rietsuiker, maar heeft een warmere, karamelachtige zoetheid. Dit komt de smaak alleen maar ten goede. Proef!!