Cruisewinkel 

Cruisewinkel.nl werd in 2006 opgericht met als doel marktleider te worden in de online verkoop van cruisereizen en klanten optimale service en de beste prijs te kunnen garanderen.

De handel in cruisereizen was in het verleden in handen van reisbureaus!

De klassieke manier van cruisereizen boeken was tot die tijd in handen van traditionele reisbureaus. Hierdoor bleef het aantal cruisepassagiers in Nederland sterk achter bij de rest van Europa en Amerika. Vanwege het boeken via brochures van cruiserederijen en de bijbehorende prijswijzigingen werd het steeds lastiger voor klanten het beste aanbod te vinden. Met deze wetenschap heeft cruisewinkel.nl het mogelijk gemaakt om via internet een direct prijsvoorstel te bieden. De eventueel gewijzigde prijzen zijn voor de klanten direct zichtbaar en te boeken. Bent u al nieuwsgierig geworden naar een passend aanbod voor u? Klik dan op onderstaande banner voor meer info!


Reisverslag van een reiziger 

Vrijdag 

Als je door cruisewinkel.nl wordt uitgenodigd voor een vierdaagse trip langs de Zuid-Spaanse kust, twijfel je natuurlijk geen moment. Toch was opstaan voor de vlucht van 7 uur ’s ochtends naar Alicante even doorbijten!

Aangekomen op het schip waren wij onze vermoeidheid snel vergeten. We mochten onze intrek nemen in een ruime balkonsuite en namen vervolgens plaats onder een parasol op het achterdek om van een uitstekende buffetlunch te genieten, een direct vakantiegevoel!

Een rondleiding door het schip begon bij de stijlvolle trap in het atrium, die vanaf de receptie naar het dek erboven leidt. De sfeervol ingerichte ruimtes aan boord gaven ons direct het gevoel van ‘thuiskomen’. Hierna stond onder andere een bezoekje aan de diverse restaurants, het zonovergoten zwembaddek, de bibliotheek, het theater en de spa op de planning. Door de geringe grootte van dit schip hadden wij onze weg snel gevonden. Een tweede en misschien nog belangrijker voordeel hiervan is dat de schepen van Oceania Cruises hierdoor de meest bijzondere havens kunnen bezoeken, daar waar grotere schepen geen toegang toe hebben of ver uit het centrum liggen.

De minibar wordt dagelijks aangevuld!

Ook zeer prettig is het feit dat bij Oceania Cruises de non-alcoholische dranken bij de reissom zijn inbegrepen. De minibar wordt dagelijks aangevuld met frisdranken en water, tevens staan er bij het verlaten van het schip altijd waterflesjes klaar om mee te nemen aan land. Ook de heerlijke Illy-koffie van de koffiebar is zonder bijbetaling verkrijgbaar, zowel in de bar te drinken als ‘to-go’ aan land mee te nemen.

Alicante wilden wij natuurlijk graag verkennen, door een shuttlebus van Oceania Cruises lieten wij ons aan de rand van het centrum afzetten. In de sfeervolle haven van de stad lagen vele luxueuze jachten te dobberen en begint een door palmen omzoomde promenade. Na een rondje door het oude centrum te hebben gelopen, wilden wij nog heel even met onze voeten in de uitnodigende zee staan. Het strand van Alicante is breed en vrij toegankelijk en werd nu al druk bezocht!
’s Avonds was er voor ons een tafel gereserveerd in Italiaans restaurant ‘Toscana’, waar we ons tegoed konden doen aan de heerlijkste pasta’s, risotto’s en andere Italiaanse specialiteiten. De specialiteitenrestaurants zijn bij Oceania Cruises bij de reissom inbegrepen, vooraf reserveren wordt ten zeerste aangeraden om beschikbaarheid te kunnen garanderen. Veel langer duurde onze dag niet, iedereen wilde maar wat graag de luxueuze bedden gaan uitproberen!

Zaterdag 

De volgende morgen lagen wij in de haven van Almeria, zelfs voor ons als ervaren cruisereizigers is ontwaken in een nieuwe bestemming nog elke keer een bijzonder moment. Vanaf het achterdek, waar wij ontbeten, zagen we het Moorse kasteel van de stad (het Alcazaba) al liggen en besloten deze later die dag te gaan bezoeken.

Het ontwaken van een nieuwe bestemming is telkens weer fantastisch!

Eerst stond een presentatie van Oceania Cruises op het programma, waarmee onze kennis nog even werd opgefrist en we nog meer te weten kwamen over ‘ons’ schip en de nieuwste routes.

Na de lunch konden we beginnen aan de wandeltocht naar het kasteel, dat op een heuvel ligt. Dit was qua temperatuur best een uitdaging, met 30 graden en slechts af en toe een briesje moesten er vele trappen beklommen worden. Behalve uiteraard het kasteel boden de uitzichten onderweg ons al een beloning. Hoe hoger wij kwamen, hoe mooier zicht wij hadden op de stad en ons schip verderop. Het Alcazaba is een van de belangrijkste Arabische monumenten van de stad en is gebouwd in de elfde eeuw. Na het binnengaan van de poorten werden wij verrast door de prachtig aangelegde binnentuinen en de ruimtes in het kasteel, waar wij met een beetje fantasie (en het lezen van de bordjes) een idee kregen hoe de kasteelbewoners hebben geleefd.

Na het verlaten van het kasteel besloten we het stadscentrum nog even te gaan bekijken, waarbij de kathedraal een in het oog springend gebouw is. Prachtig gedecoreerd met kunst en symbolen kenmerkend voor de katholieke kerk is dit gebouw zeker de moeite van een bezoek waard.

 

Teruggekomen op het schip was het alweer snel tijd voor een diner, wat plaatsvond in het Polo Grill. Zoals de naam al doet vermoeden, vormen steak en kreeft de specialiteit van dit restaurant. Tijdens het diner begon de Oceania Insignia aan haar reis naar de volgende haven: het Britse Gibraltar.

Wordt vervolgd! 

Het reisverslag van ons bezoek aan Gibraltar en Sevilla wat ook bij deze reis zat inbegrepen volgt snel. Nieuwsgierig geworden naar welke cruises er allemaal beschikbaar zijn bij cruisewinkel.nl ? Klik dan snel op deze banner voor meer informatie en plan je nieuwe vakantie!

Klik op deze banner en boek je volgende vakantie!