Executive chef Schilo van Coevorden en Albert Adria hebben op zondagagavond de aftrap gegeven voor de eerste in een reeks van vijf ´Four hands dinners.´ Ter ere van het eerste lustrum zal Schilo van Coevorden een reeks van vijf samenwerkingen aangaan met vijf van zijn grootste inspiratiebronnen. Het eerste ´Four Hands Dinner´ stond in het teken van de Nikkei cuisine, het beste van de Japanse en Mediterraanse gastronomie.

De chefs serveerden fantastische gerechten zoals squid en Panceta Iberica. Tevens konden de gasten genieten van tonijn met kaviaar en crunchy canape. Als nagerecht deden de gasten zich te goed aan een heerlijke ´Iced maracuya salade met pandan.
Volgende editie
De volgende editie vindt plaats op zondag 16 en maandag 17 februari 2020. Executive chef Schilo van Coevorden zal dan samen met chef Hisato Hamada in de keuken staan om de lekkerste Japanse gerechten voor te schotelen.
Terugblik eerste editie
Schilo van Coevorden blikte na afloop van het diner terug op de kick-off met zijn collega chef Albert Adria: ´Zijn baanbrekende creativiteit inspireert me altijd om een stapje verder te gaan. Natuurlijk ben ik erg enthousiast dat Albert Adria twee van mijn favoriete landen (Japan en Spanje) samenbrengt in zijn eigen restaurant Pakta.
Met zijn creativiteit kunnen we verwachten dat het onmogelijke mogelijk wordt.
Ik ben trots om wederom de kans te hebben gekregen om met Albert samen te werken. De gebroeders Adria zijn de peetvaders van al het creatieve koken, wat een enorme impact heeft op de culinaire wereld en daarbuiten. Ze hebben de creatieve kant van eten op de kaart gezet, die een hele generatie koks heeft gevorm inclusief mijzelf.´
Japanse Sferen
Na de eerste samenwerking die succesvol verliep is het op zondag 16 februari en maandag 17 februari 2020 tijd voor de autodidactische chef Hisato Hamada. Het grote brein achter de 180 dollar kostende sandwich ´Wagyu katsu sando´ en tevens mede-eigenaar van het Japanse restaurantconcept Wagyumafia. Met zijn restaurant brengt Hisato Hamada een ode aan de Wagyu beef en geeft op een nieuwe, maar toch baanbrekende manier vorm aan de traditionele Japanse keuken. De chef aan het woord: ´Ik vind het geweldig als er creatief wordt omgegaan met de traditionele Japanse keuken. Ik houd van traditie, maar sta ook open voor de creativiteit van de nieuwe generatie. Instagram speelt daar een belangrijke rol in voor Wagyumafia. Het is een weerspiegeling van onze tijd. De prestaties die ze maken hebben we tot nu toe in Nederland nog niet gezien.´
Tickets?
Wil je aanwezig zijn bij het tweede unieke evenement waarbij Schilo van Coevorden kookt met Hisato Hamada? Reserveer dan via deze link je tickets! www.exploretock.com
Over Taiko Cuisine
Taiko cuisine, het op de Aziatische keuken geïnspireerde restaurant van chef-kok Schilo van Coevorden in het Conservatorium hotel, ontleent zijn naam aan de oude Japanse trommels met hun fabelachtige ritme. Ieder weekend begeleidt een Taiko-speler de intense, maar toch verfijnde Aziatische smaken van de gerechten van Schilo met melodieuze, sfeervolle klanken. De stijl van de kaart en keuken is door de jaren heen geëvolueerd onder meer door invloed van verschillende keukens van over de hele wereld. De basis ligt nog steeds in klassieke en vaak eenvoudige bereidingswijzen welke getuigen van een groot respect voor de puurheid van verse streek- en seizoensproducten. Neem ook eens een kijkje op http://www.taikocuisine.com