Clynnie houdt van lekker eten.

Zij bakt prachtige taarten en maakt heerlijke gerechten.

Mocht je trek hebben in een super makkelijke snack of heb je binnenkort een feestje…?

Lees dan verder!

Hier volgt het recept van Clynnie voor de lekkerste en makkelijke visballetjes.

Clynnie’s voice:

Dit is mijn versie.

Ik heb het een tijdje geleden voor de eerste keer gemaakt en het was👌🏾.

Recept en de benodigdheden:

🍽 500 gram vis (ik heb om uit te proberen diepvries pangasiusfilet gebruikt, maar kabbeljauwfilet kan ook)
🍽 1 ui
🍽 2 takjes selderij
🍽 2 pimentballen
🍽 2 sneetjes brood
🍽 1 groente bouillonblokje (van Knorr)
🍽 zout
🍽 1 ei
🍽 1 laurierblaadje
🍽 1 klein teentje knoflook
🍽 1 dl melk
🍽 paneermeel
🍽 olie om je visballetjes in te bakken
1 madame jeanette = een optie, niet gedaan

Bereiding:

  • Neem een pannetje met niet al te veel water.

Daar doe je de vis in. De vis moet een klein beetje onder het water liggen.

  • In het pannetje met water gaan de lontai/pimentkorrels, het laurierblaadje, 1 takje selderij, 1 teentje knoflook (heel laten), een halve ui (de rest van de ui snij je heel fijn en bewaar je) en het bouillonblokje.

Dan kook je de vis 20 minuten. Zodra deze gekookt (gaar) is dan giet je het kooknat weg tezamen met de lontai korrels, het laurierblaadje de halve ui en de selderij.

De 2 sneetjes brood week je in de melk.

  • Pers het melk uit de brood en voeg je brood toe bij je vis evenals de versnipperde halve ui.
  • Snij ook het takje selderij fijn en meng deze ook met de vis.

Belangrijk: Proef nu of het voldoende smaak heeft, want je doet er zo rauwe ei bij!! Eventueel zout toevoegen. Kijk wat je mist. Ik heb niets anders gebruikt. Zout was voldoende. Kwestie van smaak.

  • Kluts het ei in een apart kommetje daarna mag het door je vismengsel.
  • Meng alles goed door elkaar. Indien gewenst kan je dus een madame jeanette peper bij de vismengsel snijden voor een pittige bite.

Zodra alles goed gemengd is dan maak je balletjes zo groot als een golfbal.

  • Haal de balletjes door de paneermeel. Ik haal alle overtollige panneermeel eraf door het balletje in mijn hand te laten rollen. Net als hoe je dat met een dobbelsteen doet. Je krijgt dan een mooi dun krokant korstje.

  • Doe dan olie in de pan en laat deze goed heet worden en bak de visballetjes kort in de olie. Het duurt niet lang. Zodra je ziet dat ze goudbruin zijn zijn ze klaar. Haal ze uit de olie en leg op een stukje keukenpapier om uit te lekken.

Eet smakelijk!

Nieuwsgierig geworden?

Volg Clynnie op instagram