Wholy Greens: gezonde VeggiPasta met 50% geredde groente

Meer dan de helft van de Nederlanders komt niet aan de
dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten.

Wholy Greens komt nu met een gezonde oplossing: VeggiPasta.

De combinatie van een door jong en oud geliefd
en veel gegeten (houdbaar) product, de smaak en het mondgevoel van goede pasta en gemaakt van 50% groenten.

Na een succesvol proefjaar in business introduceert het vernieuwde Wholy Greens haar kwartet smaken: wortel, rode biet, pompoen en spinazie.
Wholy Greens is begonnen vanuit een grote toewijding aan een gezonde biodiversiteit in de
landbouw. Voortbouwend op de succesvolle research van Sean Patrick zien Wholy Greens
oprichters Walter Zantinge, Pieter van der Manden en Maurits Groen volop mogelijkheden voor
verbeteringen: “Boeren krijgen van de markt steeds minder ruimte om verschillende gewassen te
produceren. Terwijl variatie juist zo belangrijk is voor de bodem en het natuurlijke evenwicht.
Groenten met afwijkende vormen, kleuren of afmetingen en overproductie worden weggegooid.
Met Wholy Greens gebruiken we wat de natuur ons biedt en hebben boeren meer mogelijkheden
om te doen waar ze goed in zijn: op een duurzame manier samenwerken met de natuur,” aldus
Van der Manden.


Wholy Greens Boerderij
Daarnaast heeft Wholy Greens een opmerkelijke groeistap voor ogen: “Zelf boer worden” zegt
Groen. “Daardoor kunnen we de keten van veld naar bord ultrakort houden – en alle groenten
verwerken, ook als die een wat afwijkend formaat of uiterlijk hebben. We willen hiervan een
schaalbaar concept maken dat ook in andere landen kan draaien.”
De kracht van groente, het gemak van pasta
Wholy Greens stapt in een groeimarkt: de afgelopen jaren winnen gezondere pasta’s en andere
concepten wereldwijd snel terrein. Overal zijn in het koelschap groente-varianten op wraps en
pizza’s verkrijgbaar. Zantinge: “Wholy Greens VeggiPasta is geen vervanger van groenten.

Maar met onze VeggiPasta krijg je wel ongemerkt veel vitamines binnen, zonder concessies te
doen op smaak en bite”. Naast vitamines bevat Wholy Greens pasta ook meer eiwitten en
voedingsvezels dan ‘gewone’ pasta.