Jennifer Jessica

Meestal Jen genoemd, werd 34 jaar geleden geboren in Paramaribo. Ze woonde er 1 jaar en kwam in 1988 naar Nederland.

In Amsterdam studeerde ze Human Resource Management aan de Amsterdamse Hogeschool, nadat ze haar studie Kunst, Cultuur & Amusement aan het Roc in Amsterdam had afgerond.

2002-2007

Jennifer heeft zeker niet stil gezeten.

Van 2002 tot 2005 werkte ze bij ‘Hollands Glorie casting‘, waar ze figuranten boekte voor speelfilms en commercials zoals: Baantjer, Dreft en de Staatsloterij.
Eveneens werkte ze er als set-begeleider, waar ze verantwoordelijk was voor de organisatie van de draaidagen en de terugkoppeling naar opdrachtgevers en leidinggevenden.

Ook heeft Jen gewerkt bij ‘Clingendeal Media Group’ als Media Adviseur en stond de als docent drama voor de klas.

2008-2015

Jen ging vervolgens werken voor als PR voor het Portugese Concern Parfois en haalde tassen, sieraden en accessoires naar Nederland om het merk onder de aandacht te brengen bij Nederlands winkels en concerns.

Voor ‘Celeb’ werkte Jen van 2008 tot 2015 als Brandmanager en verzorgde er de Public Relations. Ze ontwikkelde en verkocht strategieën voor klanten, en realiseerde nieuwe ontwerpen voor deze sieradenlijn. Daarnaast hielp ze met de implementatie van de website, ging op zoek naar nieuwe trends en schreef verkooppunten aan. Maar ook coachte ze de organisatoren voor ‘Miss Avantgarde Nederland’ en ontwikkelde ze voor hen PR strategieën.

2015 – heden

Op Youtube begon het vloggen voor haar ooit als hobby. Al snel werd Jennifer populair met het Youtube-channel: ‘Surinaams koken met Jen’.

Jennifer houdt van koken en wil graag zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met de Surinaamse keuken. Zo kwam ze op het idee om Surinaamse lekkernijen en gerechten te vloggen op Youtube.

Vanuit haar eigen ervaring startte ze haar bedrijf ‘By Jen’, waar ze masterclasses geeft aan opkomende bloggers, vloggers en online influencers. Tevens werkt ze PR strategieën voor hen uit als PR manager, organiseert ze pers-events en ontwikkelt ze concepten op het gebied van: Food, Beauty, Fashion & lifestyle.

In 2019 lanceerde Jen een koekboek waarin ze laat ze zien hoe je binnen een handomdraai een lekkere Surinaamse maaltijd op tafel zet met recepten zoals Pom, Roti, Pasteitjes en Maïzenakoekjes.

Met haar compleet Surinaams weekmenu (wel of niet airfryer-proof) zet je elke dag iets lekkers op tafel, zoals Spicy Massala Spitskool, een snel en hip gerecht. Duidelijk wordt dat iedereen een Kukru(keuken) prins(es) kan zijn.

Nu runt Jen twee zaken in het centrum van Leeuwarden: ‘Surinaams koken met Jen’ & ‘Jen’s Foodspot’ en lanceerde ze in 2019 haar Surinaamse kookboek die inmiddels uitgegroeid is tot een groot succes!

Meer informatie en boekingen?
Stuur dan een mail naar: info@by-jen.nl

Bezoekers

Jaren ervaring

Verschillende recepten

Kookboeken (druk)

By Jen

Jennifer is een sociale, commerciële, gemotiveerde, accurate, integere, creatieve en leergierige vrouw. The Sky is the limit! Ze bruist van de energie en de ideeën. Jen wil graag mensen op basis van haar ervaringen verder helpen.

Ze is op haar best als ze op zakelijk hoog niveau mag consulteren en concepten mag uitwerken.