Terugblik

Afgelopen week heb ik na de winst in de Veneboerloop niet heel hard getraind. De maandag stond in het teken van een hersteltraining. Tijdens Djenro zijn training kon ik mooi even 7,5 kilometer loslopen. Dinsdagavond heerlijk kunnen trainen met de loopmaatjes van AV Lionitas. Het loopprogramma bestond uit 2x 800-1000-1200 meter. Aangezien ik de wedstrijd van drie dagen ervoor nog in de benen had liep ik aan interval niet 6000 meter, maar 4800 meter. Het voelde allemaal vrij soepel aan wat een teamgenoot ook opmerkte. ‘Het zag er allemaal heel goed uit Paul.’ Woensdag had ik een lange dag op het werk waardoor er niet getraind kon worden. Donderdag was het goed plannen zodat ik ’s avonds de blokkentraining kon doen. Vijfenveertig minuten langs Goutum,Restaurant de Waldwei, FVC – voetbalvelden, brandweerkazerne en het politiebureau  werden goed verteerd. Er werd goed samen getraind waardoor het tevens gezellig was tijdens de training. Leuk! Vrijdag een rustdag en vandaag dus de Bonifatiusloop.


Bonifatiusloop 10 km 

Zoals in de vooruitblik al beschreven koos ik vandaag opnieuw voor de 10 kilometer.  Een groepje van ongeveer 5 lopers nam de leiding. Lopend over de Bolwerken van Dokkum bleek al snel dat veel lopers te snel gestart waren waaronder een groot aantal lopers van de 5 kilometer. Ik kon per kilometer een loper ‘oppikken’ waardoor ik al snel in derde positie liep. Toen de splitsing zich voor de 5 en 10 kilometer aandiende en de kortste afstand rechts zijn weg vervolgde werd ik leider in de wedstrijd. Het was absoluut geen gemakkelijke wedstrijd. De harde wind maakte het lopen op een constante snelheid onmogelijk. Mijn doorkomsttijd op de 5 kilometer was 16.57 minuten.

Mijn doorkomsttijd was niet snel!

Ik wist dat de wind flink had huis gehouden in het eerste bedrijf van de wedstrijd. Want wat de klok aangaf na 5 kilometer was niet bijzonder snel. Gelukkig kon ik het tweede gedeelte ( 16.37 min.) van de race nog behoorlijk versnellen. De voorfietser gaf steeds aan dat ik een voorsprong had op Bram Kielman van ongeveer 100 a 150 meter. Toen ik rond de klok van kwart voor 3 weer bij de Bonifatiuskapel was en Jan Kooistra mij binnenhaalde als nummer 1 was de klus geklaard! De voorsprong op de nummer 2 was 150 meter gebleven.

Vier op een rij

Ik loop graag in Dokkum!

Zoals eerder beschreven loop ik graag in Dokkum. Dit was mijn zesde editie. Vanaf 2015 dus redelijk succesvol op de 10 km. Hieronder de tijden per jaar weergegeven. Hierbij moet wel gezegd worden dat de edities van 2015 t/m 2017 ongeveer 9,75 kilometer waren. Vandaag klopte de afstand over het vernieuwde parcours precies zodat er een ‘echte’ 10 kilometer kon worden gelopen. Hieronder de tijden per jaar:

2015: 33.37 minuten

2016: 33.14 minuten

2017: 32.21 minuten

2018: 33.34 minuten

          

 

Bedankt! 

De 17e editie van de Bonifatiusloop was wederom zoals ik gewend ben perfect geregeld! Een groot compliment aan de vele vrijwilligers die geheel belangeloos op allerlei manieren hebben geholpen. Dit was vandaag zeker geen pretje met gevoelstemperaturen van -10 graden. Want ik besef mij terdege: zonder vrijwilligers geen hardloopwedstrijden! Na afloop van de wedstrijd werden de nummers 1,2 en 3 van de diverse afstanden gehuldigd met behulp dus van de……vrijwilligers!