Zaterdag 31 maart 

Na een goede nachtrust stond vandaag de Condensloop op het programma. De laatste wedstrijd van de maand. Een succesvolle maand. Met mooie overwinningen tijdens de Veneboerloop en de Bonifatiusloop. Vandaag koos ik in eigen stad voor de 10 km van deze klassieker.

Een wedstrijd lopen in eigen stad is heerlijk!

Het parcours van de tienduizend meter was vernieuwd waarbij vooral industrieterrein de Hemrik en de wijk Aldlân werden aangedaan. Zo’n wedstrijd in eigen stad heeft zo zijn voordelen. Ik kan lekker op mijn fiets naar de start en alles voelt vertrouwd en veilig. Hiervoor hoef je dan ook weinig voorbereidingen te treffen. Na een paar kilometer warmlopen door de Potmarge was het rond 12.10u tijd voor de start.

1o km 

De wedstrijd verliep voorspoedig. Ik nam al snel de leiding en Hagos Berhane en Gerrit Wolbers konden volgen in de openingsfase van de wedstrijd. Na drie kilometer viel het veld uit elkaar en kwam ik helemaal alleen op kop te lopen. Onderweg voelde alles prettig aan en kon ik een mooie vlakke race lopen. Ik kwam na vijf kilometer door in 16.32 minuten.

We gingen te snel naar links!

Onderweg bleek dat we na zo’n 4 kilometer verkeerd liepen. We gingen op industrieterrein de Hemrik te snel naar links waar dat later had gemoeten. De voorfietser maakte een foutje. Natuurlijk moet diegene goed fietsen, maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat er extreem veel bochten waren op dit nieuwe parcours. Na deze vervroegde bocht vervolgde ik mijn weg langs de boorden van het Van Harinxmakanaal voordat we via de Aldlânsdyk terugkeerden bij de Campina Fabriek. De klok gaf dus een hele snelle tijd aan, maar zoals verwacht liepen we geen 10,0 kilometer maar 9,2 kilometer.

Huldiging 

Met een gemiddelde snelheid van 3.19 min/km zou ik op een omgerekende 10 kilometer tijd zijn uitgekomen van 33.10 minuten. Dit stemt zeker tot tevredenheid. Ik laat de laatste weken zien dat ik in een goede vorm ben. Na afloop werden we gehuldigd op het parkeerterrein van Campina waar AV Lionitas een hele leuke omgeving had gecreëerd waar men zich kon omkleden en kon socializen in een luxe tent.

Planning

Benieuwd naar welke wedstrijden ik in april loop en welke later in het voorjaar? Houd de website in de gaten voor meer informatie. Ik kan onder andere mijn sport blijven beoefenen met behulp van sponsoren. Wanneer je op de onderstaande buttons klikt dan help je mij hier enorm mee. Om nog beter te kunnen trainen en te kunnen pieken tijdens de wedstrijden.